Nemzetközi foci

Liverpooli izgalom: Klopp menedzsere reagált a német kapitányi posztra

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP
Miután a Német Labdarúgó Szövetség vasárnap, a Japántól 4-1-es vereség után menesztette Hansi Flicket, a vezetés egy pillanatig sem titkolta, hogy Jürgen Kloppot tartja a leginkább alkalmasnak a szövetségi kapitányi poszt betöltésére.

A csapat kedden már Rudi Völler, Hannes Wolf és Sandro Wagner irányításával verte 2-1-re a világbajnoki ezüstérmes franciákat, ám a Sportschau információi szerint Hans-Joachim Watzke, a szövetség alelnöke az elmúlt napokban mindent elkövetet, hogy meggyőzze Kloppot.

Kettejük kapcsolata régmúltra tekint vissza, hiszen 2008-ban a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatójaként ő szerződtette a szakembert, akivel kétszeres bajnok és Német Kupa-győztes lett, csapata 2013-ban pedig a Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott.

Klopp júliusban a The Athleticnek nyilatkozva az mondta, számára a válogatott edzői munka nagy megtiszteltetés lesz mindig, ez nem is lehet kérdés.

„A probléma a hűségem. Nem hagyhatom el Liverpoolt, és nem mondhatom, hogy egy rövid időre átveszem Németországot. Ez nem így működik. Majd ha elérhető leszek, de jelenleg nem ez a helyzet. Felelősséggel tartozom a klubnak” – mondta.

A helyzet nem változott, a szakember ügynöke, Marc Kosicke a Sportschau elárulta, hogy minden marad a régiben.

Jürgennek hosszú távú szerződése van a Liverpoollal, így nem állhat a válogatott rendelkezésére

– jelentette ki.

Klopp a jelen állás szerint 2026 nyaráig marad a Liverpool kötelékében.

A német portál szerint a szövetség most valószínűleg a Bayern Münchentől elbocsátott Julian Nagelsmann felé fordul, a müncheniek ugyanis már jelezték, hogy elengednék, noha 2026 nyaráig érvényes szerződés köti a klubhoz.

Kapcsolódó
Egykoron az iraki diktátorhoz hasonlították, most német kapitány lenne
Október elejéig ígért új szövetségi kapitányt a német futballszövetség.
Olvasói sztorik