Nemzetközi foci

Maguire a becserélése után öngólt lőtt, a kapitány dühösen vette védelmébe

Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images

Az angol labdarúgó-válogatott Skócia ellen nyert felkészülési mérkőzésen 3-1-re, Jude Bellingham pedig ismét bizonyította, hogy kivételes képességű focista. Nem sikerült ilyen jól a meccs Harry Maguire számára, aki a szünetben állt be csereként, a 67. percben pedig öngólt szerzett, amikor szerencsétlenül tette bele a lábát egy középre lőtt labdába.

A 30 éves védő a szurkolói piszkálódások középpontjában van, miközben többnyire már csak csere a klubjában, a Manchester Unitedben is – ebben a szezonban csak egyszer játszott, csereként. Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor feldúltan vette védelmébe:

Egy vicc az egész. Nem tudnék még egy játékost mondani, aki olyan bánásmódot kapott volna, mint ő. És nem a skót drukkerekről van szó, a saját kommentátoraink, szakértőink, akárki, ez már mindenen túlmutat

háborgott Southgate, aki szerint Maguire az egyik alappillére volt az elmúlt évtizedek legjobb angol válogatottjának, így minden tiszteltet megérdemel, csakhogy ezt nem kapja meg. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy a védő jól kezeli a helyzetet, mentálisan is erős.

Harry Maguire 2019-ben a világ legdrágább védője volt, amikor a Manchester United 80 millió fontot fizetett érte. Az előző szezonban viszont már kiszorult a kezdőből, 31 meccsen játszott klubcsapatában, de 15-ször is csak csereként állt be.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik