Nemzetközi foci

Megszakadt egy legendás sorozat a Real Madridnál

Mark Felix / AFP
Mark Felix / AFP

Karim Benzema elhagyta a Realt, és Szaúd-Arábia igazolt (ahol szerzett is egy laza sarkazós gólt a legutóbbi meccsén), a madridi csapat pedig leigazolta ugyan a spanyol válogatott Joselut, de a keretben elférne még egy klasszis középcsatár.

Benzema távozásával felszabadult a 9-es mez, de Joselu nem csapott le rá, ő a 14-est választotta, a két brazil szélső, Vinícius és Rodrygo pedig 7-es, illetve 11-es mezszámmal futballozik az idén.

Az As nevű lap kikutatta, hogy először fordul elő a Realnál, hogy nincs gazdája a 9-es meznek. Korábban olyan nevek játszottak ezzel a számmal, mint a legendás Alfredo di Stéfano, Santillana, Hugo Sánchez, Emilio Butragueno, Ivan Zamorano, Davor Suker, Fernando Morientes, sőt, Cristiano Ronaldo is 9-esként kezdett, mert érkezésekor még Raúl viselte a Ronaldo által Manchesterben hordott 7-est.

A Realnál talán Kylian Mbappénak szánják a 9-ez mezt, aki végül úgy döntött, marad még egy évet Párizsban, és jövőre ingyen távozhat a PSG-től.

Carlo Ancelottinak, a Real edzőjének egyébként látszólag nem okoz gondot, hogy Benzema elment, a csapat ugyanis remekül kezdte a bajnokságot, eddig mindhárom bajnokiját behúzta, amiben hatalmas szerepet játszott a 100 millió eurónál is drágábban vett Jude Bellingham, aki középpályás létére már négyszer volt eredményes.

A kiemelt képen Joselu látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik