Nemzetközi foci

„Azt mondta, történhet valami” – egy kikosarazott klubra gyanakszik az eltűnt focista apja

Ahogyan arról beszámoltunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság keresi Abdullah Hameed Talalt, a ZTE korábbi focistáját.

A svéd és iraki papírokkal rendelkező labdarúgó szerződést kötött a HNK Goricával, ám oda nem érkezett meg, ezért jelentették be az eltűnését. Szerdán a horvát Sportske novosti azt közölte, hogy a magyar rendőrség megtalálta a 27 éves férfi autóját, az Aftonbladet pedig azt írta, hogy a focista édesapja Budapestre érkezett.

A svédek szerint Tali Hameed Talal hétfőn beszélt utoljára a fiával, akitől megtudta, hogy minden készen áll a költözéshez. Amikor később újra hívni próbálta, a fia telefonja már ki volt kapcsolva. Az apa megtalálta egy garázsban a fia kocsiját, de a mivel ő nem volt otthon, kihívták a rendőrséget. Tali Hameed Talal szerint egyértelmű bűncselekményről lehet szó.

Múlt héten Abdullah nagyon aggódott. Instabilnak tűnt, de most először nem akart mindent elmondani. Azt mondta, történhet valami

– mondta az apa az Aftonbladetnek.

Az Aftonbladet cikke szerint Abdullah Hameed Talalnak volt egy másik kérője a fiának nyáron, de az utolsó pillanatban visszalépett a szerződéskötéstől, mert nem tűnt elég komolynak a csapat. Ez nem tetszett a meg nem nevezett klubnak.

„Ketten jöttek a szállodába, ahol megszállt, egyikük megfenyegette, hogy megkéseli. A szálloda egyik dolgozója ezt hallva kihívta a rendőröket, akik pár perc múlva elvitték a két férfit. Ezután félni kezdett a fiam” – mondta.

A svéd lap cikkéből az is kiderült, hogy 50 ezer eurós kártérítést követeltek a fiától, de mivel semmilyen megállapodást nem kötöttek, ezt értelemszerűen nem volt hajlandó kifizetni a futballista.

Olvasói sztorik