Nemzetközi foci

„Örömömben én is megcsókoltam férfiakat” – Karl-Heinz Rummenigge megvédte a játékost csókoló spanyol elnököt

Isabel Infantes/PA Images via Getty Images
Isabel Infantes/PA Images via Getty Images

Spanyolország válogatottja nyerte a női labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 1-0-ra legyőzte Angliát.

Nagyon sokakat azonban jobban lekötött, hogy az éremosztás során a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales örömében szájon csókolta Jenni Hermósót. A játékos és a szövetség elnöke is gyorsan elmondta, hogy nem érdemes túlgondolni a helyzetet és ők tovább is léptek az egészen, de a közvéleményt rendkívül felháborította az eset.

Mivel az embereket leginkább ez foglalkoztatta, több klubvezetőt és befolyásos igazgatót is megkérdeztek az ügyben, de talán senki sem adott annyira meghökkentő választ, mint Karl-Heinz Rummenigge. A Bayern München korábbi vezérigazgatója és az UEFA végrehajtó bizottságának jelenlegi tagja nem lát okot arra, hogy bármit is szemrehányást tegyen Rubialesnek.

Szerintem nem kell túlzásba esni. Amikor kikiáltod magad világbajnoknak, elragadnak az érzelmek. Amit ott tett, az teljesen korrekt. Emlékszem, amikor utoljára megnyertük a Bajnokok Ligáját, örömömben én is megcsókoltam férfiakat, igaz, nem szájon

– idézte Rummeniggét a Marca.

A történteknek egyébként súlyos következménye nincs, egyelőre csak vitáznak róla szurkolók és vezetők, hogy elfogadható-e, ami történt.

Kapcsolódó
A világbajnoki aranyérem átadásakor megcsókolta az egyik játékosát a szövetség elnöke
Óriási botránnyal zárult a női labdarúgó világbajnokság.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik