Nemzetközi foci

„Hogy mit gondolok a szaúdi ajánlatokról? Azt, hogy már így is sok pénzt kerestem” – a Juve kapusát nem vonzza a sztárokat elcsábító liga

William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

Döbbenetes ütemben csábított el topligás sztárokat idén nyáron a szaúdi bajnokság, többek között Karim Benzema, Neymar, Sadio Mané, N’Golo Kanté és Roberto Firmino is a Pro League-ben folytatja.

Hogy az igazás busás szaúdi fizetések nem mindenkit hatottak meg, azt jól példázza a Juventus kapusának, Wojciech Szczesnynek a nyilatkozata.

„Hogy mit gondolok a szaúdi ajánlatokról? Azt, hogy már így is sok pénzt kerestem” – mondta a 74-szeres lengyel válogatott kapus. Majd hozzátette, őt a pénz helyett inkább a kihívás motiválja, és számára a legnagyobb kihívás az, hogy a Juventus kapuját védheti.

Juve-játékos vagyok és leszek, hacsak a klubnál nem gondolják másképp. Kötődöm ehhez a klubhoz, és tiszteletben tartom a vezetőség döntéseit. És egyelőre számítanak rám, és azt várják tőlem, hogy mindent megtegyek a csapat kapusaként

– magyarázta Szczesny.

Az UEFA döntése alapján a Juve a mostani idényben egyetlen európai kupasorozatban sem indulhat, de a kapus ezt nem éli meg tragédiaként, azt mondja, kedden és szerdán majd leül a tv elé megnézni a BL-meccseket, és karrierje során először kicsit több pihenője lehet a hétvégi bajnokik után.

A Juventus a hétvégén rajtoló olasz bajnokság első fordulójában az Udinese vendégeként lép pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik