Nemzetközi foci

Megvan a Liverpool új edzője

Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Napok óta pedzegették, és úgy tűnik, immár kijelenthetjük: a holland Arne Slot lesz a Liverpool edzője a nyártól.

A 45 éves Slot jelenleg a Feyenoord edzője, de az összes jelentős külföldi oldal, köztük a The Athletic is azt írja, Liverpool kivásárolja a szerződéséből. Az angol klub első ajánlata 9 millió euróról szólt, azt még visszadobta a Feyenoord, de mostanra sikerült megállapodniuk a feleknek.

„A döntésem egyértelmű, a Liverpool következő edzője szeretnék lenni” – nyilatkozta Slot, aki a megállapodás előtt úgy fogalmazott, óriási lépés lenne a karrierjében, ha klubja elengedné a Liverpoolhoz.

Slot a Feyenoordot 2021 óta irányítja, 2022-ben Konferencia Liga-döntőbe jutott, egy évvel később megnyerte az Eredivisiét, a mostani szezonban pedig Holland Kupát nyert. Slot egyébként 2023 nyarán a Tottenhamnél is felmerült, de akkor azt mondta, ki akarja tölteni a 2026-ig érvényes szerződését.

A Liverpool jelenlegi edzője, Jürgen Klopp januárban jelentette be, hogy az idény végén távozik a klubtól, amellyel idén Ligakupát nyert. A csapat sokáig még versenyben volt további három trófeáért is, de kiesett az Európa Ligából, valamint az FA Kupából, a bajnokságban pedig négy körrel a vége előtt visszacsúszott a harmadik helyre.

Kapcsolódó
Klopp: Olyan légkört kell teremteni, amelyben a játékosok legjobbjukat nyújtják, és ebben kudarcot vallottam
A Liverpool edzője azt is elmondta, egyáltalán nem látta, mit akarnak játszani az Everton ellen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik