Nemzetközi foci bajnokok ligája

Drámai hajrá után jutott a BL-csoportkör küszöbére Kleinheisler László csapata

CHRISTOPHE SIMON / AFP
CHRISTOPHE SIMON / AFP

Az Olympique Marseille kedd este 2-1-re legyőzte a Panathinaikoszt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mégsem jutott a play-off körbe.

Másfél perc alatt ledolgozta az Athénban összeszedett egygólos hátrányát a francia együttes, miután egy védekezésből gyorsan vezetett támadás során jó kiugratást kapott Pierre-Emerick Aubameyang, megtolta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba lőtt.

Még a félidő vége előtt megfordította a párharcot az OM, ismét Aubameyang talált be, miután Jonathan Clauss beadására tökéletes ütemben érkezett.

Térfélcsere után úgy tűnt, már nem esik több gól, ám a maratoni hosszabbítás során Matteo Guendouzi kezezése miatt büntetőhöz jutott a Panathinaikosz, Fotisz Ioannidisz pedig értékesítette a tizenegyest. Ezzel a 98. perces góllal mentette hosszabbításra a találkozót a Pana.

A mérkőzésen csak a 106. percben lépett pályára Kleinheisler László, de mivel a franciák csak lesgólig jutottak a kétszer 15 perces hosszabbításban, jöhetett a tizenegyespárbaj. Ebben Kleinheisler is lövést vállalt, harmadikként értékesítette a tizenegyesét. Szegény Guendouzi már az első körben hibázott, a következő kilenc focista viszont betalált, így a Panathinaikosz 5-4-re nyerte a párbajt és 7-6-ra a párharcot.

Kleinheislerék a Topolyát 7-1-gyel búcsúztató Bragával találkoznak a BL-csoportkörért vívott harcban.

Kapcsolódó
Véget ért a feröeri tündérmese a Bajnokok Ligájában
Hamar kiegyenlítette a párharcot a Molde, de csak a 110. percben tudta kiejteni a KÍ Klaksvíkot.
Olvasói sztorik