Nemzetközi foci bajnokok ligája

Véget ért a feröeri tündérmese a Bajnokok Ligájában

Svein Ove Ekornesvåg / NTB / AFP
Svein Ove Ekornesvåg / NTB / AFP

A norvég Molde hazai pályán legyőzte és kiejtette a Bajnokok Ligájának tündérmeséjét író KÍ Klaksvík együttesét.

A feröeri első mérkőzést 2-1-re nyerték meg a hazaiak, ezért a visszavágón csak a vereséget kellett volna elkerülniük, ám ez hamar elúszott. A Molde már a 8. percben lőtt egy lesgólt, végül Kristian Eriksen a 17. percben fejelt szögletből vezető gólt, amivel kiegyenlítette a párharcot.

További gól nem esett 90 perc alatt, így a Häcken után a Molde is hosszabbításra kényszerült a KÍ ellen. A svéd bajnokkal ellentétben a norvég bajnok azonban nem húzta el a tizenegyespárbajig a meccset, a 110. percben egy szöglet utáni kavarodás okozta a feröeri csapat vesztét.

Villámgyors gól dönthette volna el az FC Köbenhavn a selejtezőjét, ám nem bírta ki a Sparta Praha nyomását. 90 percen át A koppenhágai első mérkőzésen egyetlen találat sem esett, így Csehországban kellett eldönteni, melyik együttes jut tovább a play-offba. Ezt a találkozót élesebben kezdték a vendégek, mert a középkezdést követően 15 másodperccel már gólt ünnepelhettek. Még ha mázlis gól is volt, mert megpattant Jordan Larsson lövése.

Térfélcsere után Ladislav Krejci a kapuba fejelt egy szögletet, ám a videobíró jelzésére egy tizenhatoson belüli lökés miatt érvénytelenítette a játékvezető a gólt. Mégis összejött a Sparta Praha egyenlítése, a 80. percben Veljko Birmancevic közeli lövésébe csak beleérni tudott a dánok kapusa. Jöhetett a hosszabbítás, amelyben kétszer is vezetést szereztek a csehek, ám Viktor Claesson mindkétszer egyenlíteni tudott, így aztán a tizenegyesekre maradt a döntés. A csehek kettő lövést is elszúrtak, a dánok viszont nem hibáztak, így az FC Köbenhavn ment tovább.

A lengyel Raków és a Maccabi Haifa is kettős győzelemmel ment tovább, miután előbbi az Arisz vendégeként nyert 1-0-ra, az izraeli együttes pedig hazai pályán 3-1-re verte a Slovan Bratislavát. A Topolya 20 perc alatt négy gólt kapott a Bragától, de egy szépítő gólt összehozva 4-1-gyel kapott ki, míg a Galatasaray 1-0-ra verte az Olimpija Ljubljanát. A halálos szurkolói verekedés miatt elhalasztott Dinamo Zagreb-AEK Athén párharc első meccsét is lejátszották, a görögök fordítani tudtak Zágrábban és 2-1-re győztek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik