Nemzetközi foci

Haaland kenterbe veri a brazil Ronaldót, Kane-t, Mbappét, Messit

Michael Regan / Getty Images
Michael Regan / Getty Images

Ki más szerezhette volna az új Premier League-idény első (majd második) gólját, mint a Manchester City norvég csatára, Erling Haaland?

A 23 éves Haaland tavaly jött, látott és győzött, a Manchester Cityvel az első idényében bajnok, FA Kupa- és BL-győztes lett, és utóbbi sorozatban, valamint a PL-ben a gólkiráyi címet is begyűjtötte.

Az angol bajnokságban 36 góllal végzett a góllövőlista élén (ezzel egyébként az európai Aranycipő is az övé lett), és ha megint belelendül, nehéz lesz megelőzni, pláne, hogy a tavalyi második helyezett, a 30 gólos Harry Kane a Bayern Münchenhez igazolt.

Haaland a mostani kettővel 38 gólnál tart a Premier League-ben, a Bundesligában a Dortmund mezében 67 bajnokin 62-szer talált be, vagyis könnyű kiszámolni, hogy a topligákban 100 alkalommal volt eddig eredményes, és ehhez mindössze 103 meccsre volt szüksége.

Ezzel magasan veri a közelmúlt csatárklasszisait: a brazil Ronaldónak 133, Kane-nek 141, Kylian Mbappénak 142, Luis Suáreznek 152, Lionel Messinek 154 meccsre volt szüksége, hogy eljusson 100 topligás gólig.

A City augusztus 16-án az Európa Liga-győztes Sevillával találkozik az európai Szuperkupa-döntőben, majd a PL második fordulójában a tavalyi negyedik, a mostani bajnokságot egy 5-1-es diadallal kezdő Newcastle lesz az ellenfele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik