Nemzetközi foci

Váratlan hírre keltek a Liverpool-szurkolók, százmilliós ajánlatot tett a klub egy középpályásért

Craig Mercer/MB Media/Getty Images
Craig Mercer/MB Media/Getty Images

Egybehangzó brit lapértesülések szerint a Liverpool labdarúgócsapata 110 millió fontos ajánlatot tett a Brightonnak Moisés Caicedóért.

A nyári átigazolási szezonban Alexis Mac Allister és Szoboszlai Dominik is a csapatba szerződött, azonban idők közben a szaúdi ligába igazolt Fabinho és Jordan Henderson is. Augusztusban már nagyon szeretett volna pontot tenni az ügy végére a Liverpool, de Romeo Laviáért nem akart 50 milliót kifizetni a Southamptonnak.

Ehhez képest hatalmas fordulat, hogy Jürgen Klopp együttese 110 millió fontos ajánlatot tett a Brighton & Hove Albionnak Caicedóért. Ez messze felülmúlja a korábbi klubrekordot, Virgil van Dijk 75 milliós árát is.

Szoboszlai már 60 millióval is klub negyedik legdrágább igazolása volt, ráadásul az átigazolási szezon elején még arról szóltak a hírek, hogy nem akar százmilliót kifizetni Jude Bellinghamért. Alighanem a Caicedóért tett ajánlat kulcsa az elkeseredettség is, de az finoman szólva sem tűnt reális forgatókönyvnek, hogy a Pool rálicitál a Chelsea ajánlatára.

A 21 éves középpályás egyébként rendkívül meggyőző számokat produkált az előző idényben, övé volt az ötödik legtöbb sikeres szerelés a Premier League-ben és a második legtöbb megelőző szerelés is. Eközben a legjobbak közt volt labdaérintésekben is, 88 százalékos pontossággal passzolt, ami szintén megsüvegelendő adat. A 2022-es katari világbajnokságon a legígéretesebb fiatal játékosok közé soroltuk, nem is vallott szégyent az ecuadori válogatottban.

Caicedo a tervek szerint pénteken érkezik Liverpoolba, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, ha addig sikerül mindenben megegyeznie új csapatával, ám minden klubhoz közeli újságíró szerint ez csak formalitás.

Kapcsolódó
Szoboszlaiék dinamizmust és kreativitást lehelnek a liverpooli középpályába
Jürgen Klopp sajnálja Fabinho elvesztését, az angol sajtó méltatja Mac Allister és Szoboszlai teljesítményét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik