Nemzetközi foci

Harry Kane százmilliós dilemmája: Tottenham Hotspur, vagy Bayern München?

Vince Mignott/MB Media/Getty Images
Vince Mignott/MB Media/Getty Images

A Tottenham Hotspur végre beadta a derekát és elfogadta a Bayern München ajánlatát Harry Kane-ért, közölte a The Athletic.

Egész nyáron arról szóltak a hírek, hogy a német bajnok akar magának egy befejező csatárt. Sadio Mané eladásával helyet is csináltak neki a keretben, valamint a büdzsében is, és bár sokáig úgy tűnt, százmillió euróért sem mozdítható az angol csatár, a Spurs első embere, Daniel Levy végül beadta a derekát.

A portál beszámolója szerint most teljesen Kane térfelén pattog a labda, a futballista döntheti el, hogy melyik csapatban akarja folytatni a pályafutását.

Korábban több próbálkozás is volt Anglián belül a válogatott csapatkapitányának megszerzésére, azonban egyik manchesteri gigász sem tudta elcsábítani. A Tottenham helyzete olyan szempontból kényes, hogy 2024 nyaráig érvényes Kane szerződése, így csak akkor kaphatott érte pénzt, ha még nyáron eladja. Mivel az angol labdarúgó nem akart hosszabbítani a csapattal, így a maximumot hozta ki belőle a Spurs, ha a Bayernbe igazol.

Arról már a németeket kell megkérdezni, mekkora őrültség több mint százmillió eurót költeni egy 30 éves játékosra, de úgy tűnik, Kane-ért megéri.

Kapcsolódó
Puskás egykori tanítványa lehet a Spurs új edzője
Skóciában történelmet írt a Celtickel, most a Tottenhamnél vár feladat Ange Postecogloura.
Olvasói sztorik