Nemzetközi foci

A Liverpool védelmének oszlopa megérti a drukkerek pesszimizmusát

Yong Teck Lim / Getty Images
Yong Teck Lim / Getty Images

Virgil van Dijk megérti, ha vannak olyan liverpooli szurkolók, akik kétkedve várják az új szezont. Ugyan a csapat két középpályást is igazolt (a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik mellett azt Argentínával világbajnoki címet nyert Alexis Mac Allister érkezett), hatan is távoztak a nyáron.

Bizonyos mértékig meg tudom érteni a szurkolóink pesszimizmusát, de nem vagyok egy negatívumokat kereső ember. Több játékos, köztük a csapatkapitány, a helyettese is távozott. A felkészülési mérkőzéseinken a labdabirtoklás rendben volt, a kapott gólok száma már nem, szóval érthető, ha vannak, akik kétkedve várják az idényt

mondta a BBC-nek  a 32 éves játékos.

Van Dijk azzal folytatta, hogy elég csak megnézni a többi csapat összetételét, kemény harc vár a Poolra, de szeretnének ismét az élre kerülni, az első helyekért csatázni, és bár távoztak erős karakterek, itt a lehetőség mások számára, hogy előlépjenek.

Én ebben a kihívást látom, pont, hogy izgatottnak kell lennünk. Én az vagyok

– mondta Van Dijk.

Elhagyta a Poolt a nyáron Jordan Henderson, Fabinho, Naby Keita, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain és Roberto Firmino – a távozók fele a szaúdi ligába ment. A szurkolók Szoboszlai és Mac Allister megszerzésével is elégedettek, ugyanakkor nagyon hiányolják, hogy nem érkezett védekező középpályás, emiatt sebezhetőnek érzik a csapatot.

A csapat Romeo Laviát nézte ki magának, de még nem sikerült megegyezni az élvonalból kieső Southamptonnal.

Kapcsolódó
Magyar kapus volt az angol kupameccs hőse
A harmadosztályú Stevenage legyőzte a Watfordot és továbbjutott a Ligakupában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik