Nemzetközi foci

Újabb eladott játékos miatt kerülhet új szerepkörbe Szoboszlai Dominik Liverpoolban

Joe Prior/Visionhaus via Getty Images
Joe Prior/Visionhaus via Getty Images

A Liverpool labdarúgócsapata bejelentette, hogy eladták Fabinhót az al-Ittihadnak.

Az átigazolásról már hetek óta szó volt, sőt olyan szürreális problémák is fölmerültek a sajtóban, hogy a brazil középpályás azért nem kerülhet Szaúd-Arábiába, mert az ottani törvények tiltják a pitbullok tartását. A jelek szerint ez az akadály is elhárult, mert az al-Ittihad büszkén kitette, hogy minden negatív sajtó ellenére megszerezte Fabinhót.

Jordan Henderson távozását követően ezzel újabb középpályását veszítette el a Liverpool, ez pedig kihatással lehet Szoboszlai Dominikra is. A csapat keretéből ugyanis elfogytak a klasszikus védekező középpályások, más kifejezéssel hatos pozícióhoz tartozó játékosok. Miközben a klub aktívan ostromolja a Southamptont Roméo Lavia megszerzésének érdekében, házon belül oldhatja meg a problémát.

Azt hiszem, egy kicsit korai lenne még, hogy James Connellre bízzuk a pozíciót, de tetszik, hogy élt a lehetőséggel, amit kapott. Ugyanakkor Elliott és Szoboszlai is komoly esélyes erre a posztra, mindketten megmutatták, miért. Megmutatták, mire van szükségünk.

Egyelőre nem tudom, milyen felállásban játszunk majd a Chelsea ellen, miért is tudnám? Lesz még két felkészülési mérkőzésünk, sok minden megtörténhet, de az biztos, hogy mindenkire szükségünk lesz”

mondta Jürgen Klopp vezetőedző a Leicester elleni meccset követően.

Henderson távozásával egyébként új csapatkapitányra is szükség volt, hétfőn hivatalosan is bejelentette a klub, hogy Virgil van Dijk kapja a karszalagot, a helyettese pedig Trent Alexander-Arnold lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik