Nemzetközi foci

„Magyarországon nem mindennapos, ami velem történik” – Szoboszlai trófeákat nyerni igazolt Liverpoolba

Harry Langer / DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer / DeFodi Images via Getty Images

Szoboszlai Dominiknak nem egyéni, hanem a Liverpoollal közös céljai vannak az előttünk álló szezonban, ami csapata számáras vasárnap, a Chelsea elleni bajnoki rangadóval indul majd. A magyar válogatott csapatkapitánya, aki a nyáron 70 millió euróért lett a klub játékosa, a Pool honlapjának nyilatkozott a szezonrajt kapcsán, ebben beszélt arról, mit vár magától.

Azért jöttem ide, már akkor a csapat játékosa akartam lenni, amikor még nem is szerepeltem a szurkolói előtt. A legjobbamat akarom nyújtani, mindent beleadni a klubért, a társaimért és magamért. Trófeákat akarok nyerni, lehetőleg nem egyet

mondta a klubhonlapnak Szoboszlai, aki elárulta, amikor eldőlt, hogy Angliába igazol, akkor le kellett ülnie öt percre átgondolni a helyzetet, és arra jutott, az eddiginél is többet kell beleadnia. Az első edzésnek aztán úgy vágott neki, hogy itt az idő, hogy akkor megmutassa, mit tud.

A magyar játékos elmondta azt is, hogy korábbi lipcsei csapattársával, Ibrahima Konatéval beszélget a legtöbbet, de a többiek is sokat segítenek neki. Egyelőre a némettudása jobb, mint az angol, így amikor mélyebben belemennek a taktikázásba, akkor németül beszélget Jürgen Kloppal.

A 23 éves Szoboszlai Dominik elárulta, hogy rengeteg gratuláló üzenetet kapott Magyarországról. A többi közt a válogatott csapattársai, valamint a szövetségi kapitány, Marco Rossi is üzent neki, amikor létrejött a csapatváltása.

Magyarországon nem mindennapos, ami velem történik, remélem boldoggá tehetem őket – a későbbiekben is.

Szoboszlai kijelentette, hogy mindent alárendel a csapatjátékért. Tudja magáról, hogy képes nehéz helyzetekben is gyorsan dönteni, de mindig a Liverpool érdekeit tartja majd szem előtt.

Teszem a dolgom. Ha jönnek a gólok és az asszisztok, akkor jönnek. Az én célom az, hogy a csapat minél sikeresebb legyen. Ha ugyanis a csapat sikeres, akkor te is az vagy, emberileg és játékosként is.

Az utolsó felkészülési meccsen gólpasszt adott:

A székesfehérvári születésű, 32-szeres válogatott – egyben csapatkapitány – támadó 2017 és 2021 januárja között a Salzburgot erősítette, legutóbbi lipcsei idényében pedig 46 mérkőzésen 10 gólig és 23 gólpasszig jutott, csapatával megnyerte a Német Kupát (gólt szerzett a döntőben), a bajnokságban pedig harmadikként zárt.

Kapcsolódó
Szoboszlai Zsolt: Annak nagyon örülök, hogy Dominikot nem az itthoni vélemények alapján igazolták le
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nyár bombahíre a magyar labdarúgásban Szoboszlai Dominik klubváltása, a magyar válogatott csapatkapitánya ugyanis Lipcséből a Premier League egyik topcsapatához, a Liverpoolhoz igazolt. Ráadásul 70 millió euróért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik