Nemzetközi foci

Dzsudzsák: Amikor kiderült, hogy a szurkolótáborunk előtt rúgjuk a 11-eseket, már éreztem, hogy a sors velünk van

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Nagyon nehéz szülés volt: a Debrecen tizenegyesekkel jutott tovább az örmény Alashkert ellen a Konferencia Liga második fordulójában.

„Drámai mérkőzés volt. Lehet, hogy a nézők helyenként élvezték az izgalmakat, de én edzőként azt szeretem, ha mi kontrolláljuk a meccset, de ez most nem mindig történt meg. Tudtam, hogy nehéz lesz, ez meg is mutatkozott a pályán. Voltak taktikai és technikai hibáink, a második labdákat is sokszor elveszítettük, a mérkőzés egyes szakaszaiban ők voltak a jobbak.

Ettől függetlenül szeretném megdicsérni a játékosaimat, mert sok energiát mozgósítottak a siker érdekében. Dzsudzsák Balázs gólja életben tartott minket, a piros lap pedig változást hozott. Boldogok vagyunk, de megmutatkozott, miben kell még fejlődnünk

– idézte a Loki honlapja a csapat szerb edzőjét, Srdjan Blagojevicet.

Az általa megemlített Dzsudzsák Balázs az M4 Sportnak nyilatkozva hullámzónak nevezte a csapat játékát, és határozatlannak érezte a Debrecent az ellenfél kapuja előtt.

„A kapus vagy a kapufa hárított, néha meg a gólvonalon rúgtuk egymást telibe. De nagyon boldog vagyok, hatalmasat küzdött a csapat. Amikor a pénzfeldobásnál eldőlt, hogy a saját táborunk felé rúgjuk a tizenegyeseket, már éreztem, hogy a sors velünk van. Minden dicséret megilleti a vendégcsapatot, de magunknak tettük ezt nehézzé. A 77. perctől teljesen feladták a támadójátékot, a futballt, de a szurkolók segítségével hatalmas tömegek mozdultak meg, így nagyon komoly adrenalinnal játszottunk, nagyon hálás vagyok” – mondott köszönetet a szurkolóknak a Debrecen csapatkapitánya.

Aki azt is megemlítette, bár a tavasszal csuklótörést szenvedett a Fradi elleni bajnokin a gólöröm közben, amikor most betalált, nem bírta ki, hogy a reklámtáblát átugorva ne menjen ki a szurkolókhoz.

Egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne ugorjak megint. Most is ugrottam, de sokkal óvatosabban, mint eddig. Hatalmas élmény volt megosztani a gólörömöt velük, együtt ölelni egymást, nekem ezek fontosak a karrierem vége felé

A tizenegyespárbajban két örmény lövést is hárító kapus, Megyeri Balázs elmondása szerint a büntetőknél azt a módszert választotta, hogy a lehető legtovább kivárt, és csak utána reagált.

„Tanulni kell a hibákból, nyilván a szezon elején vagyunk. Van egy kis pihenőidőnk, a hétvégén nincs bajnokink, csütörtökön meg megyünk Bécsbe!” – tekintett előre a következő feladatra Megyeri.

A selejtező harmadik fordulójában a Loki az osztrák Rapiddal találkozik, amely az előző idényben negyedik lett, és kupadöntőt játszhatott, de azt elveszítette a Sturm Graz ellen.

Olvasói sztorik