Nemzetközi foci

A PSG várja a Chelsea ajánlatát Mbappéért

JULIEN DE ROSA / AFP
JULIEN DE ROSA / AFP

Kylian Mbappénak július 31-ig volt lehetősége érvényesíteni az opciót a szerződése meghosszabbítására, de mivel nem tette meg, ez azt jelenti, hogy a 2018-ban vb-győztes, 2022-ben vb-ezüstérmes (és vb-gólkirály) csatár jövő nyáron átigazolási díj nélkül távozhat a Paris Saint-Germaintől.

A párizsi klubnak ez hatalmas bukta pénzügyileg, hiszen 2018-ban 180 millió eurót fizettek érte a Monacónak, 2022 nyarán pedig 100 millió euróra hizlalt éves fizetéssel honorálták, hogy nem engedett a Real Madrid csábításának, és inkább maradt Párizsban.

A 24 éves csatár nemrég azt nyilatkozta, részéről az a megoldás sem rossz opció, ha az egész idényt a kispadon vagy a lelátón tölti, de a PSG érthető módon még mozgolódik, hátha lát pénzt Mbappéból.

A francia L’Équipe azt írja, hogy a Chelsea amerikai tulajdonosa, Todd Boehly telefonon egyeztetett a PSG első emberével, Nasszer al-Kelaifival, és a beszélgetés után a párizsi klub várja a londoniak ajánlatát Mbappéért.

A Chelsea idén nyáron a Transfermarkt szerint 112 millió eurót költött három játékos, Christopher Nkunku (RB Leipzig), Nicolas Jackson (Villarreal) és Angelo (Santos) leigazolására, a bevételi oldalon viszont ennek a duplája jelentkezett, miután többek között Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Manchester United), Mateo Kovacic (Manchester City) vagy Edouard Mendy (al-Ahli) is új kihívást keresett.

Úgy tűnik egyébként, hogy a PSG-nek Mbappé távozása esetén is lesz francia válogatott szélsője, mivel a klub közel áll ahhoz, hogy megszerezze Ousmane Dembélét a Barcelonától.

Kapcsolódó
Barcelonából erősít a Paris Saint-Germain
Egy kivásárlási záradékot felhasználva szerződteti a játékost a PSG.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik