Nemzetközi foci

Mbappé: Egy éve el akartam menni, de megváltoztak a dolgok

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Szombaton pont került a nyár egyik legfontosabb ügyének végére, vagyis hol folytatja majd Kylian Mbappé a következő szezonban – a válasz pedig az, hogy bár csábította a Real Madrid, végül meghosszabbítja lejáró szerződését a PSG-nél, ahová újabb három évre írt alá, 2025-ig.

Kapcsolódó
Mbappé három góllal ünnepelte meg, hogy a PSG játékosa marad
Angel Di María góllal és gólpasszal búcsúzott Párizstól.

A nagy bejelentés a bajnok PSG utolsó bajnokija előtt történt meg, majd a csatár triplával tette még emlékezetesebbé azt az estét. Hétfőn a 23 éves játékos, valamint a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi tartottak sajtótájékoztatót a hosszabbításról, ezen olyan dolgok hangzottak el, minthogy Mbappénak azért várt ki ennyire a végéig, mert egyfelől mindenkit meg akarta lepni, másfelől tényleg nehéz volt a döntést, csak az elmúlt napokban született meg a végleges elhatározás, amit maga hozott meg.

Igen, egy éve valóban el akartam igazolni [a PSG tavaly a Real 200 millió eurós ajánlatát is visszautasította], de megváltoztak a dolgok. Franciaország az a hely, ahol élni akarok. Ez az én országom. A klub is sok mindenben akar változtatni sportszakmai oldalról. Nem ért még véget itt a történetem

idézi Mbappét a L’Équipe, aki azt is elmondta, mindenképpen fel akarta hívni Florentino Perezt, hogy közölje vele a döntését, mielőtt bejelentik.

Kapcsolódó
Úgy tűnik, Neymar lesz a vesztese Mbappé maradásának
Valahogy ellensúlyozni kell azt a mínuszt, amit a francia klasszis megtartása okoz.

A hírek szerint a párizsiak 300 millió eurós aláírási pénzt adnak a világbajnok csatárnak, aki szezononként 100 milliót keres majd – ennek állítólag Neymar lehet majd a vesztese. Felmerült az is a sajtóban, hogy több beleszólást kap a klub belügyeibe, és hogy a hosszabbítása feltétele volt a sportigazgató, Leonardo, valamint a vezetőedző, Mauirico Pochettino távozása. Meg is kérdezték a klubelnököt, mekkora ráhatása lesz Mbappénak a PSG döntéseire, amire al-Kelaifi azt felelte, ő a párizsi projekt középpontja. A játékos pedig így reagált:

Futballista maradok, ennél tovább nem merészkedem

– felelte Mbappé, aki szerint vállalhat nagyobb felelősséget a pályán nyújtott teljesítményével. Al-Kelaifi pedig megjegyezte, a játékosnak semmilyen extra kérése nem volt.

Úgy érzi, felelősségteljes döntést hozott, ami a karrierje jelenlegi helyzetében a legjobb volt számára. Hogy ezzel bezárult-e előtte a lehetőség, hogy egy napon a Real Madridban futballozzon, azt még nem tudja.

A drukkerek mindig is úgy kezeltek, mintha egy lennék közülük, így természetesen megértem a csalódottságukat, de remélem, hogy elfogadják, hogy a hazámban akartam maradni, Franciaországot szeretném a csúcsra juttatni.

Kapcsolódó
„A futball megsértése” – kiakadtak Spanyolországban, hogy Mbappé marad a PSG-nél
A La Liga jogi lépéseket fontolgat a francia csapat ellen, míg a ligaelnök szerint Nasszer al-Kelaifi akkora veszélyt jelent a sportág számára, mint a Szuperliga.

Szóba került az is, hogy Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga elnöke jogi lépéseket tervez a PSG ellen, mert szerinte képtelenség, hogy belefér a pénzügyi fair play kereteibe, hogy a párizsi klub megtartja a játékost. Al-Kelaifi reagált erre a hírre:

Szerintem attól fél, hogy a Ligue 1 idővel erősebb lesz a La Ligánál. A spanyol bajnokság már nem ugyanaz, mint volt három évvel ezelőtt.

Olvasói sztorik