Nemzetközi foci

„A futball megsértése” – kiakadtak Spanyolországban, hogy Mbappé marad a PSG-nél

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Már a hivatalos bejelentés előtt felbolydult a labdarúgás világa. Bár eredetileg vasárnap tervezte megnevezni Kylian Mbappé, hogy mely csapatban folytatja, a nemzetközi sportsajtó, élükön a L’Équipe-pel már szombaton megírták, hogy a világbajnok csatár kikosarazza a spanyol bajnokot és marad a párizsiaknál.

Kapcsolódó
Kylian Mbappé döntött a jövőjéről
A világ sportsajtója egybehangzóan azt írja, hogy hosszabbít a PSG-nél, majd a klub is megerősítette ezt.

A történet előzménye, hogy a Real már tavaly nyáron meg akarta szerezni a 23 éves labdarúgót, ám a PSG a 200 milliós ajánlatot is visszautasította, noha Mbappé szerződése a nyáron lejár. Innentől kezdve a sajtóban sorra jelentek meg a hírek arról, ki és milyen aláírási pénzt, és mekkora rekordfizetést adna neki, majd állítólag nagyjából hasonló feltételekkel csábította mindkét klub, ezt követően döntött a maradás mellett Kylian Mbappé.

Ezen Spanyolországban annyira kiakadtak, hogy maga a labdarúgóliga tervez jogi lépéseket a Paris Saint-Germain ellen az ESPN értesülései szerint.

Ezt egyébként alátámasztja a La Liga elnökének, Javier Tebasnak a tweetje, aki nem fogta vissza magát a hír hallatán.

„Amit a PSG művel Mbappé szerződéshosszabbításával (amit ki tudja, hol és hogyan fizet ki), az a futball megsértése, miután az elmúlt szezonokban 700 millió euró feletti vesztesége, és 600 millió feletti bérköltsége volt” – írta üzenetében Tebas, aki szerint Nasszer al-Kelaifi PSG-elnök akkor veszélyt jelent a labdarúgás számára, mint a hamar elkaszált Szuperliga ötlete volt.

Tebas már tavaly szeptemberben is élesen bírálta a PSG-t – és a Manchester Cityt is –, mert szerinte a pénzügyi fair play lábbal tiprása, hogy egyes klubok megengedhetik maguknak 200 millió eurós ajánlatok visszautasítását.

A párizsi klub Mbappét 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól. A hírek szerint 2025-ig hosszabbít.

Olvasói sztorik