Nemzetközi foci

„Átmosták az agyát” – Dele Alli szavait szemenszedett hazugságnak nevezte édesanyja

BSR Agency/Getty Images
BSR Agency/Getty Images

Hazugságnak nevezte Dele Alli nyilatkozatát a családja, adta hírül a Marca.

A spanyol napilap szerint a francia OJBSPORT közölt egy interjút a futballista édesanyjával, aki megdöbbenve olvasta fia szavait. Dele Alli azt mondta egy Gary Neville-nek adott interjúban, hogy hatévesen szexuálisan zaklatták, hétévesen dohányzott, nyolcévesen pedig kábítószert árult. Édesanyja szerint azonban szó sincs erről.

„Alkoholistának neveztek és azért hagytam el őt, mert nem tudtam róla gondoskodni róla, de ez hazugság! Meg akartam adni neki az esélyt, hogy elérje az álmait, de ettől még a fiam, akinek mindig ott voltam, ha szüksége volt rám.

Senki sem adoptálta Delét. Az MK Donsnál 13 évesen kezdett játszani, hetente öt edzése volt, ezért kényelmi okokból egy barátjához költözött és csak hétvégente jött haza. Nehezen engedtük el máshol lakni, de nem volt autónk, ezért nehéz volt edzésre járnunk.

– idézte a Marca Dele Alli anyját

„Az sem igaz, hogy büntetésből küldtük őt Afrikába. Hét éves korában Lagos legjobb iskálájába járt, minden egyes nap saját sofőrje volt, aki elhozta őt az iskolából. Szemenszedett hazugságok. Minden dokumentum és fénykép megvan gyerekkorából, átmosták az agyát!”

Dele Alli akkor robbant be a köztudatba, amikor a harmadosztályból  a Tottenham Hotspurhöz került és egyik legjobbjaként BL-döntőt is játszott. Többször is az év játékosa lett a Premier League-ben, 37-szer szerepelt az angol válogatottban. A Spursnél végül egyre kevesebbet játszott, az Evertonnál, Besiktásnál sem váltak be a számításai, míg végül beszélt megpróbáltatásairól.

Kapcsolódó
„Boldognak láttattam magam, de belül elveszítettem a harcot” – molesztálták és drogot árult gyerekként az angol válogatott focista
Dele Alli mentális mélypontot ért el a közelmúltban, így hat hétre bevonult egy rehabilitációs intézetbe.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik