Nemzetközi foci

„Boldognak láttattam magam, de belül elveszítettem a harcot” – molesztálták és drogot árult gyerekként az angol válogatott focista

ANP via Getty Images
ANP via Getty Images
Dele Alli mentális mélypontot ért el a közelmúltban, így hat hétre bevonult egy rehabilitációs intézetbe.

Hatévesen szexuálisan zaklatták, hétévesen dohányzott, nyolcévesen pedig kábítószert árult, erről beszélt egy interjúban Dele Alli, 37-szeres angol válogatott labdarúgó, aki azt is elárulta, nemrég rehabilitáción vett részt.

Dele Allit Milton Keynes városában született nigériai apa és brit anya gyermekeként. Édesanyja nevelte fel, aki alkoholfüggő volt, az ő egyik ismerőse molesztálta Dele Allit.

Afrikába küldtek, hogy tanuljak fegyelmet, majd vissza Angliába. Hétévesen elkezdtem dohányozni, nyolcévesen pedig drogot árulni. Azt mondták, senki nem fog megállítani egy bicikliző gyereket, így a labdám alatt cipeltem a kábítószert. Tizenegy évesen lelógattak egy hídról

mondta az Overlap podcast legutóbbi adásában a játékos.

A 27 éves Dele Alli 12 éves volt, amikor az MK Dons utánpótlásában játszó csapattársa szülei, Alan és Sally Hickens örökbe fogadták. Róluk azt mondta, nem is kívánhatott volna magának kedvesebb embereket, rengeteget köszönhet nekik.

Dele Allival volt korábban tele az angol sajtó, ugyanis a harmadosztályból került a Tottenham Hotspurhöz, amellyel BL-döntőt játszott, 37-szeres angol válogatottságig vitte, többször is beválasztották az év csapatába a Premier League-ben. A Spursnél aztán egyre kevesebbet játszott, az Evertonhoz került, de nem jött be a számítása, míg legutóbb a török Besiktasnál volt kölcsönben, ahol a végére már a meccskeretbe sem került be, állandó témát szolgáltatott, hogy vajon mi történhetett vele.

Amikor visszatért Törökországból, érezte, hogy nagyon mélyen van mentálisan. Hat hétre bevonult egy rehabilitációs intézetbe, ugyanis ivott is, mellette pedig az altatók függőjévé vált.

Egy rossz körforgásba kerültem. Olyan dolgokba menekültem, amik ártottak nekem. Úgy éreztem, minden nap legyőztem magam, elmentem edzésre, mosolyogtam, boldognak láttattam magam. De belül elveszítettem a harcot. Amikor mondták, hogy meg kell műteni a sérülésemet, akkor tudtam, hogy itt az idő, hogy tegyek valamit, mert a rossz körforgás megint elkezdődik

– mondta a labdarúgó, aki arról is beszélt, rendkívül támogató volt vele az Everton a rehabilitációt illetően.

Olvasói sztorik