Nemzetközi foci

Megválhat legjobban fizetett játékosától a Hertha, Dárdai sem bánná

Matthias Koch/picture alliance via Getty Images
Matthias Koch/picture alliance via Getty Images

Egyre inkább úgy tűnik, hogy még a nyáron sikerül eladnia Krzysztof Piateket a másodosztályba süllyedő Hertha BSC-nek. A lengyel csatár áruba bocsátása azért is lenne fontos, mert évi 3 millió eurót keres, ami a Bundesliga 2-ben már nem fér bele a berlini klubnak, írja a BZ-Berlin.

A lengyel válogatott csatárért, akinek 2025 nyaráig szóló szerződése van, török és olasz ajánlatai vannak.

A berlini lap megjegyzi, a spórolás mellett a vezetőedzőnek, Dárdai Pálnak is kapóra jönne Piatek távozása. Német lapok ugyanis arról cikkeznek, hogy kiszemelte magának a Fenerbahce 31 éves csatárát, Serdar Dursunt, a Piatek eladásából befolyt összegből pedig meg is tudná szerezni a játékost.

A 28 éves Piatek nevét akkor ismerte meg a világ, amikor álomszerűen kezdett az AC Milanba szerződésekor 2019-ben, de aztán elmaradtak a gólok, egy év után pedig továbbadta őt a milánói klub, ekkor szerezte meg klubrekordot jelentő összegért a Hertha 2020 januárjában. Berlinben összesen 58 meccsen játszott, ezeken 13 gólja és 4 gólpassza volt, miközben megjárta kölcsönben a Fiorentinát és a Salernitánát is. Legutóbb 2021-ben játszott tétmeccsen a Herthában.

A célul az azonnali visszajutást kitűző Herthánál egyébként nagytakarítás várható a nyáron, ugyanis a klub szeretne megválni a legjobban kereső játékosaitól. A többi közt Dodi Lukebakio kapcsán is vannak megkeresések, igaz, még hivatalos ajánlat nem érkezett.

Olvasói sztorik