Nemzetközi foci

„Takarodj a klubunktól” – Dárdaiék új igazolásának üzentek a drukkerek

Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media / Getty Images
Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media / Getty Images
Zajlik az élet a másodosztályra készülő Herthánál, egy játékos kipécéztek a drukkerek, miközben Dárdai Pál nem vitte magával a legnagyobb sztárokat az edzőtáborba.

Toni Leistner még csak hétfőn állt edzésbe a másodosztályra készülő Hertha BSC-nél, de már aznap egy sértő üzenetet feszítettek ki az ultrák az edzőpálya kerítésére.

Leistner, takarodj a klubunktól!

állt a feliraton.

A komoly Bundesliga 2-es tapasztalattal rendelkező, két évre aláíró belső védő azzal vívta ki már most egyes szurkolói csoportok ellenszenvét, hogy 2014 és 2018 között összesen 119 mérkőzésen a városi rivális Union Berlint erősítette. Erre utal az is, hogy míg Leistner neve az Unionra utaló pirossal szerepel a feliraton, addig a miénk szó kékkel, jelezve, hogy a Hertháról van szó.

Hertha BSC vezérigazgatója, Thomas Herrich azt mondta, teljességgel elfogadhatatlan ez a fajta magatartás, ami szembemegy a klub nyitottságával. Emiatt zajlanak is egyeztetések a szurkolói csoportok vezetőivel. A belga Sint-Truidentől érkező Leistner egyszer egyébként azzal került a hírekbe, hogy még a Hamburg játékosaként kirohant a lelátóra és fellökte az őt sértegető drukkert.

Zajlik az élet egyébként Dárdai Pál csapatánál, a napokban ugyanis nagy hír volt Németországban, hogy a magyar vezetőedző nem vitte magával az ausztriai edzőtáborba Krzysztof Piateket (3 millió eurós alapfizetés), Lucas Tousart-t (2 millió), Suat Serdart (1,8 millió), Alexander Schwolowot (1,5 millió) és Dodi Lukebakiót, azaz a keret legjobban kereső játékosait. Tőlük a klub már a nyáron megszabadulna, a BZ-Berlin meg is jegyzi, hogy az említett labdarúgók piaci értéke 33,9 millió euró, amiből finanszírozni lehetne Dárdai erősítési terveit.

Olvasói sztorik