Nemzetközi foci

Lelátóra rohant és fellökte az őt becsmérlő szurkolót a Hamburg védője

Botrányos körülmények között fejeződött be a Dynamo Dresden és a Hamburger SV keddi Német Kupa-mérkőzése, amelyet meglepetésre a harmadosztályú hazaiak 4-1-re megnyertek.

A Bundesliga II-től tavaly év végén elbúcsúzott egykori keletnémet csapat nagyon sima mérkőzésen jutott tovább, a 16. percben már 2-0-ra vezetett, és a 89. percig 3-0-s előnyre tett szert.

A mérkőzést követően éppen a vendégek három hete szerződtetett középső védője, Toni Leistner adott nyilatkozatot, amikor a lelátóról beszóltak neki az ellenfél szurkolói. A 30 éves labdarúgó se szó, se beszéd, átugrotta a kerítést, majd felsietve a lépcsőn két kézzel ellökte az őt becsmérlőt, hogy aztán a többi drukkerrel is szóváltásba kerüljön.

Később úgy nyilatkozta, nem engedhette meg, hogy a családját szidják. A helyzet érdekessége, hogy Leistner Drezdában született, és 2014-ig a Dynamo játékosa volt.

Jurek Rohrberg, az Sky riportere később azt mondta, soha életében nem látott még ilyet, míg a Deutsche Welle tudósítóját – némi túlzással – Eric Cantona 25 évvel ezelőtti akciójára emlékeztette az eset, igaz, a Manchester United francia csatára akkor karaterúgással terítette le a rivális csapat drukkerét.

Lovrencsics és Böde is nagyot ment a Fradi-Paks után az M4-en
Gergő interjú közben szólt ki egy paksi szurkolónak, hogy "nemagyarázzá'!", Dani "panelozott".

Német Kupa, 1. forduló

Dynamo Dresden (III.) – Hamburger SV (II.) 4-1
MSV Duisburg (III.) – Borussia Dortmund 0-5
Rot-Weiss Essen (IV.) –Arminia Bielefeld 1-0
Würzburger Kickers (II.) – Hannover 96 (II.) 2–3

Olvasói sztorik