Nemzetközi foci

Az új csatárával klubrekordot döntött a Hertha

Krzysztof Piatek számára rendkívül eseménydúsra sikerült 2020 januárjának utolsó csütörtökje: a Hertha BSC új csatára reggel Berlinbe, majd a kötelező orvosi vizsgálatot követően alá is írta szerződését.

A Chelsea és a Tottenham orra elől igazolhat Hertha BSC
A németek hajlandóak huszonötmillió eurót fizetni a csatárért.

„Örülök, hogy itt vagyok, és a lehető legjobbat szeretném elérni a klubbal. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a Hertha lépésről lépésre javuljon. A következő szezonban már remélem, hogy a nemzetközi kupaindulásért harcolhatunk” – nyilatkozta a 24 éves, tízszeres lengyel válogatott támadó, aki klubrekordot jelentő 27 millió euróért érkezett az AC Milantól.

Piatek a Hertha hivatalos honlapján adott interjújában azt mondta, számára Cristiano Ronaldo az igazi példakép.

Amikor a szurkolók és az újságírók olyan nagysághoz hasonlítanak, mint Robert Lewandowski, nyilvánvalóan nagyon jó érzés, hiszen ő a világ egyik legjobb csatára. De én Piatek vagyok, a saját utamat járom, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni a képességeimből

– mondta.

Az biztos, hogy a berlini klub őrült költekezésbe fogott az átigazolási időszak hajrájában, hiszen a Lyontól 25 millióért megvették a védekező középpályás, Lucas Tousart-t is (igaz, ő kölcsönben a nyárig eddigi klubjában marad), a stuttgarti Santiago Ascacíbarért pedig 11 milliót fizettek.

Kiemelt fotó: herthabsc.de

Olvasói sztorik