Nemzetközi foci

Van egy liverpooli forgatókönyv, amiben tökéletes helye van Szoboszlai Dominiknek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nemcsak a magyar futball szenzációjának számít, hogy Szoboszlai Dominiket 70 millió euróért leigazolta a Liverpool az RB leipzig csapatától, a magyar játékos klubváltása Németországban és Angliában is a vezető hírek egyike volt. Napok óta többen foglalkoztak azzal is, hol lehet a helye a magyar válogatott csapatkapitányának Jürgen Klopp rendszerében, az M4 állandó szakértője, Hegedűs Henrik is elmondta ezzel kapcsolatban a véleményét.

„A nyári igazolásokat látva a Liverpool játékrendszere és stílusa picit át fog alakulni, de van egy forgatókönyv, amiben abszolút tökéletes helye van Dominiknak.

A jobb oldali nyolcas, a jobb oldali támadó középpályás pozíciója.

Ezt azzal lehet alátámasztani, hogy neki volt a legtöbb labdaérintése a támadóharmadban a Bundesligában” – mondta Hegedűs, aki azzal folytatta, a Red Bull-iskolában elsajátított labda elleni játéka is nagyon jó, ami szintén illeszkedik Klopp filozófiájába. Hegedűs Henrik szerint a védekezőbb felfogású Fabinho előtt kaphat szerepet Szoboszlai és a Pool másik nyári szerzeménye, Alexis Mac Allister.

Hegedűs szerint a támadó pontrúgásoknál jó esélye van Szoboszlainak. És ha nem lesz belőle tiszteletbeli kérdés, akkor a szabadrúgásokat is neki kellene elvégezni. A tizenegyesek kapcsán megjegyezte, Szoboszlai magabiztos a büntetőpontról, abban viszont fejlődnie kell, hogy variálni is tudja a tizenegyeseit.

A 22 éves Szoboszlai Dominik 2028-ig szóló szerződést írt alá a Liverpoolnál, sajtóhírek szerint a fizetése heti 120 ezer font körül lesz. A Liverpool Echo egyébként épp azt pedzegette, hogy Mac Allister is hasonló összeget keres majd, így a Pool fizetések terén annyit költ két játékosra, mint a Manchester United a Chelsea-től elcsábított Mason Mountra egyedül.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Soha nem fogok megváltozni attól, amennyi pénzt keresek
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, édesapja, Szoboszlai Zsolt, és menedzsere, Esterházy Mátyás kedd esti, budapesti szűk körű sajtótájékoztatóján elhangzott újságírói kérdéseket, illetve az arra adott válaszokat összegeztük szerkesztett formában.
Olvasói sztorik