Elhárult minden akadály, megvan Cristiano Ronaldóék új edzője

Két évre szóló szerződést írt alá a portugál szakember.

Megtalálta új vezetőedzőjét a szaúdi bajnokságban szereplő al-Nasszr labdarúgócsapata:

a 61 éves Luis Castro veszi át az irányítást és 2025-ig szóló szerződést írt alá.

A portugál szakember ezt megelőzően a brazil Botafogónál dolgozott, és ugyan már napok óta tényként kezelte a sajtó, hogy őt nevezik ki – már meglátogatta a csapatot a portugáliai edzőtáborban is –, hogy véglegesíteni lehessen a megállapodást az is kellett, hogy előző klubjával szerződést bontson.

Luis Castro játékoskorában védőként focizott, majd visszavonulását követően, 1998-tól kezdve edzősködik. 21 éven át csak hazájában vállalt munkát (számos csapat kispadján ül, a legtovább a Porto B együttesét irányította, két etapban összesen 138 meccsen), majd 2019-től kezdve külföldi felkérésekre bólintott rá. Volt

A Cristiano Ronaldót télen megszerző al-Nasszr az előző szezont még Rudi Garciával kezdte, de miután a csapat a második helyre csúszott a bajnokságban, a franciát menesztették, a horvát Dinko Jelicic ugrott be a helyére, igaz, az al-Ittihadot vele sem sikerült visszaelőzni.

A szaúdi bajnokságban nyolc légiós engedélyezett csapatonként, az al-Nasszr egyelőre hét külföldi játékossal bír, azaz várható még érkező. A legutóbbi nagy név az Interrel Bajnokok Ligája-döntőt játszó Marcelo Brozovic, akinek igazolását nemrég jelentették be.