Nemzetközi foci

Véget ért a szappanopera, topligából erősített Ronaldo szaúdi klubja

Roy Lazet / Soccrates / Getty Images
Roy Lazet / Soccrates / Getty Images

Az al-Nasszr hétfőn bejelentette, hogy leigazolta Marcelo Brozovicot. A Cristiano Ronaldót is foglalkoztató szaúdi klub a hírek szerint 18 millió eurót fizetett a 30 éves horvát középpályásért.

Brozovic 2014-től kezdve játszott az Interben, amelyben 330 mérkőzésen 31 gólja volt. Olasz bajnoki címet és két Olasz Kupát nyert a csapattal a többi közt, amellyel a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is eljutott a döntőig.

Nem ment könnyen a horvát válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes Brozovic megszerzése. Az al-Nasszr eleinte 23 milliót fizetett volna érte az Internek, amire a klub rábólintott, a játékos azonban nem fogadta el az évi 20 millió eurós fizetést, mert 30-at szeretett volna. A szaúdiak így aztán 3 évre 100 milliót ajánlottak neki, de az Inter csak 15 milliót kapott volna érte, amibe meg az olaszok nem mentek bele. Kicsit még tornázott felfelé ajánlatán az al-Nasszr és meg is született a megállapodás.

Egy legendát is sikerült Szaúd-Arábiába csábítani, Steven Gerrard ugyanis elfogadta az al-Ettifaq vezetőedzői posztját.

A liverpooli ikon egyszer már nemet mondott a szaúdi ajánlatra, az előző szezonban hetedik helyen végző klub azonban nem hagyta annyiban a dolgot, múlt héten ismét megkereste az angol szakembert, az új ajánlat pedig – amely a Daily Mail szerint komoly erősítések ígéretét is tartalmazta – a jelek szerint meggyőzte.

Gerrard a liverpooli utánpótlásban való munkáját követően 2018-ban lett a Rangers vezetőedzője, amivel skót bajnoki címet nyert. 2021 novemberében az Aston Villnál nevezték ki, de szűk egy év múlva kirúgták a rossz eredmények miatt.

Olvasói sztorik