Wagner Meier / Getty Images
Nemzetközi foci

Elhárult minden akadály, megvan Cristiano Ronaldóék új edzője

Megtalálta új vezetőedzőjét a szaúdi bajnokságban szereplő al-Nasszr labdarúgócsapata:

a 61 éves Luis Castro veszi át az irányítást és 2025-ig szóló szerződést írt alá.

A portugál szakember ezt megelőzően a brazil Botafogónál dolgozott, és ugyan már napok óta tényként kezelte a sajtó, hogy őt nevezik ki – már meglátogatta a csapatot a portugáliai edzőtáborban is –, hogy véglegesíteni lehessen a megállapodást az is kellett, hogy előző klubjával szerződést bontson.

Luis Castro játékoskorában védőként focizott, majd visszavonulását követően, 1998-tól kezdve edzősködik. 21 éven át csak hazájában vállalt munkát (számos csapat kispadján ül, a legtovább a Porto B együttesét irányította, két etapban összesen 138 meccsen), majd 2019-től kezdve külföldi felkérésekre bólintott rá. Volt

  • a Sahtar Donyeck (2020-ban ukrán bajnoki címet nyert a csapattal),
  • a katari al-Duhail (Emír Kupa, 2022), és
  • a már említett Botafogo edzője (állami bajnokság, 2023).

A Cristiano Ronaldót télen megszerző al-Nasszr az előző szezont még Rudi Garciával kezdte, de miután a csapat a második helyre csúszott a bajnokságban, a franciát menesztették, a horvát Dinko Jelicic ugrott be a helyére, igaz, az al-Ittihadot vele sem sikerült visszaelőzni.

A szaúdi bajnokságban nyolc légiós engedélyezett csapatonként, az al-Nasszr egyelőre hét külföldi játékossal bír, azaz várható még érkező. A legutóbbi nagy név az Interrel Bajnokok Ligája-döntőt játszó Marcelo Brozovic, akinek igazolását nemrég jelentették be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik