Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominikot a mezszámáról kérdezték, vicces választ adott

liverpoolfc.com
liverpoolfc.com

A Liverpool labdarúgócsapata vasárnap bejelentette Szoboszlai Dominik szerződtetését.

A magyar válogatott középpályása a nyolcas mezszámot választotta, amiről tudni kell, hogy több ikonikus futballistához is köthető, a 21. században egyértelműen Steven Gerrardhoz kapcsolódik. Nem véletlen természetesen a választás, ugyanis a klub korábbi kapitányától ez az idézet van Szoboszlai karjára tetoválva:

A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.

A Nemzeti Sportnak azt is elárulta Szoboszlai, hogy gyerekkorában kevés focit nézett, leginkább csak Bajnokok Ligáját, amelyben viszont kitűnt neki Gerrard is. Amikor azonban a Liverpool munkatársa megkérdezte, vajon miért épp a nyolcast választotta, bizonyára abban bízott, hogy hízeleg egy kicsit Gerrardnak, de ehelyett egy kaján vigyorú Szoboszlait kapott.

„Áh, semmi oka nincs, csak szeretem ezt a számot” – mondta, majd egy kis hatásszünet után azért kiegészítette a választ, nehogy valaki esetleg félreértse a helyzetet.

Meg a játékosokat, akik korábban viselték.

A 22 éves Szoboszlai 2028-ig írt alá a Liverpoolhoz, amely az előző idényben az ötödik helyen zárt a Premier League-ben. Az angol klub a 32-szeres magyar válogatott támadó középpályásért kifizette az RB Leipzig által meghatározott, 70 millió eurós kivásárlási árat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik