Nemzetközi foci

Megvan az egyezség, Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja

Alex Grimm / Getty Images
Alex Grimm / Getty Images
Még nincs hivatalos bejelentés, de Fabrizio Romanónak hihetünk: az átigazolási ügyekben jól értesült szakíró szerint megegyezett egymással a Liverpool és az RB Leipzig, így a lipcseiek magyar játékosa, Szoboszlai Dominik 70 millió euróért a Premier League-ben folytatja pályafutását.

A 22 éves játékosnak 2026-ig szóló szerződése volt Lipcsében, amiben az akkori sajtóhírek szerint is a 70 millió eurós kivásárlási ár szerepelt ám ez az összeg csak június 30-ig volt érvényes. Így aztán pénteken felpörögtek az események, több, az átigazolási hírekben jártas újságíró számolt be róla, hogy első számú kiszemeltté vált a magyar labdarúgó, aki jelezte, szívesen igazol az angol csapathoz.

Romano, valamint a német Sky Sport újságírója, Philipp Hinze is jelezte, a Pool kifizeti a szerződésében szereplő kivásárlási árat.

A hét elején előbb a The Athletic, majd a Sky Sports írt róla, hogy a Liverpool komolyabban elkezdett érdeklődni a magyar válogatott csapatkapitánya iránt, akinek a képviselőivel egyeztetések is történtek, és ezek pozitívan alakultak.

Szoboszlai Dominik május közepén az esetleges klubváltásával kapcsolatban újságíróknak úgy fogalmazott, „meglátjuk, hogy mi történik a nyár után”. Menedzsere, Esterházy Mátyás az M1-nek akkor azt mondta, „pont ugyanolyan eséllyel elképzelhető ez is, mint az, hogy Lipcsében marad”. Mindenesetre a találgatások már akkor beindultak, a Liverpool mellett pedig a Newcastle is a komoly kérők között szerepelt a sajtóhírek szerint, ugyanakkor a csapat közben Sandro Tonalit is kiszemelte magának, akiért 70 millió eurót sem sajnálnak. A hivatalos bejelentés azért várat magára, mert a játékos az U21-es Eb-n szerepelt Olaszországgal, de a Szoboszlaiért folytatott versenyből már kiszállt a klub.

A székesfehérvári születésű, 32-szeres válogatott – egyben csapatkapitány – támadó 2017 és 2021 januárja között a Salzburgot erősítette, legutóbbi lipcsei idényében pedig 46 mérkőzésen 10 gólig és 23 gólpasszig jutott, csapatával megnyerte a Német Kupát (gólt szerzett a döntőben), a bajnokságban pedig harmadikként zárt.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp a nyáron mindenképpen kénytelen megerősíteni a középpályát, ahonnan James Milner, Naby Keita és Alex Oxlade-Chamberlain is távozott. Ugyanakkor a hónap elején 35 millió fontért már érkezett a világbajnok argentin Alexis Mac Allister a Brightontól.

A két klub péntek kora délután egy másik ügyletet is lebonyolított, a liverpooliak 20 éves portugál középpályása, Fábio Carvalho egy évre kölcsönben a lipcseieknél folytatja.

Olvasói sztorik