Ibrahim Ezzat/Anadolu Agency via Getty Images
Nemzetközi foci

Messi a párizsi időszakáról: Nagyszerűen indult, aztán valami történt

Ugyan a szerződésében szerepelt opció egy további szezonra, Lionel Messi két év után mégis elhagyja a Paris Saint-Germaint. Bár arról szóltak a hírek, hogy ő is Szaúd-Arábiába igazol, végül az Inter Miami ajánlatát fogadta el, amely olyan fizetést ad majd neki, ami nem annyira tetszik az MLS vezetőinek.

A 36. születésnapját június 24-én ünneplő Messi még adott egy nyilatkozatot a francia RMC-nek a párizsi időszakról és a szurkolókkal való kapcsolatáról. Az argentin világbajnokot a mostani szezon végén kifütyülték, amikor a csapat felfüggesztette, amiért engedély nélkül Szaúd-Arábiába utazott (az ország turisztikai nagykövete).

„Eleinte nagyszerű volt, sok bátorítást kaptam, ahogy azt sokszor elmondtam, de aztán az emberek elkezdtek másképp bánni velem – néhány párizsi rajongó. A többség persze ugyanúgy mellettem állt, de volt egy törés a táboron belül.

Nem akartam, hogy így legyen, de történt már ilyen korábban Mbappéval és Neymarral is. Ez az ő módszerük.

De emlékszem a szépre, azokra, akik támogattak végig” – mondta Messi.

Lionel Messi 2021 nyarán érkezett a Paris Saint-Germainhez, amellyel nyert két bajnoki címet, de ő sem tudott segíteni a francia csapatnak a Bajnokok Ligájában csúcsra érni. Az első szezonban a számai még visszafogottak voltak, ezúttal azonban 40 mérkőzésen 21 gólja és 20 gólpassza volt – de a szezon csúcspontja számára egyértelműen az, hogy világbajnoki címre vezette Argentínát Katarban.

Olvasói sztorik