Nemzetközi foci

A PSG edzője bejelentette, hogy Lionel Messi elhagyja a csapatot

Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images
Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images
Szaúd-Arábia? Miami? Barcelona? Egyelőre nem tudni, hol folytatja, de utolsó párizsi meccsére készül.

Az utolsó fordulót rendezik a hétvégén a francia labdarúgó-bajnokságban, de az már eldőlt, hogy a Paris Saint-Germain megvédi a bajnoki címét. A PSG a Clermontot fogadja majd otthon, Christophe Galtier pedig elárulta, hogy ez lesz Lionel Messi utolsó meccse a csapatnál.

Az a megtiszteltetés ért, hogy edzhettem a világ legjobb játékosát. Ez lesz az utolsó mérkőzése a Parc de Princesben, bízom benne, hogy meleg fogadtatásban lesz majd része.

Fontos tagja volt a szezon során a csapatnak, mindig a rendelkezésre állt. Nem tartom jogosnak a kritikákat, amiket kapott” – mondta a PSG vezetőedzője, és a meleg fogadtatás vélhetően arra értette, hogy az idényben nem egy alkalommal előfordult, hogy a párizsi közönség kifütyülte az argentint, akit egyébként még a klubja is eltiltott egy rövid időre, mert engedély nélkül Szaúd-Arábiába utazott.

Lionel Messi 2021 nyarán érkezett a Paris Saint-Germainhez, amellyel nyert két bajnoki címet, de ő sem tudott segíteni a francia csapatnak a Bajnokok Ligájában csúcsra érni. Az első szezonban a számai még visszafogottak voltak, ezúttal azonban 40 mérkőzésen 21 gólja és 20 gólpassza volt – de a szezon csúcspontja számára egyértelműen az, hogy világbajnoki címre vezette Argentínát Katarban. A nyáron lejár a szerződése.

A folytatásról többféle pletykát lehetett már olvasni, a sajtó megpendítette, hogy Szaúd-Arábiába igazol, hogy az Inter Miamiban folytatja, és azt is, hogy a június 24-én a 36. életévét betöltő Messi visszatér a Barcelonához.

Olvasói sztorik