Nemzetközi foci

Rebrov az ukrán válogatott feltámadásáról: Az első gól után már bíztunk magunkban

Focke Strangmann / AFP
Focke Strangmann / AFP

Elsőt tétmérkőzését játszotta Szerhij Rebrov irányításával az ukrán labdarúgó-válogatott, amely kétgólos hátrányt ledolgozva győzte le Észak-Macedóniát az Európa-bajnoki selejtező C csoportjában. Az ukránok az első pontjaikat szerezték, így befogták az északmacedónokat és az olaszokat – az élen az eddig háromból három meccsét megnyerő Anglia áll.

Nem mondanám, hogy belealudtunk az első félidőbe, Észak-Macedónia játszott jól. Ha megnézzük a keretüket, akkor igencsak komolyan kell őket venni. Tapasztaltak, az első félidőt pedig irányították. Nagyon büszke vagyok, hogy az első félidő után a csapatom újra fel tudta építeni magát a mérkőzésen. Zabarnyi gólja rendkívül fontos volt. Onnantól kezdve már bíztunk magunkban és a képességeinkben

nyilatkozta a korábban a Ferencvárossal három magyar bajnoki címet nyert Rebrov, aki a magyar csapatot a Bajnokok Ligája csoportkörébe is eljuttatta.

A 62. percben esett a Rebrov által is említett Zabarnyi-gól, majd Konoplia a 67., Cigankov pedig a 83. percben volt eredményes. A kapitány azt is mondta kérdésre válaszolva, hogy az első félidőben persze érezhető volt, hogy a héten már játszottak egy felkészülési meccset a németekkel (3-3 lett a vége), de semmiképp sem nevezné azt a találkozót feleslegesnek, mert még csak most kezdett el dolgozni a csapatnál, így a játékosoknak és neki is hasznos volt az a 90 perc.

Az ukránok legközelebb majd hétfőn játszanak, Málta lesz az ellenfél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik