Nemzetközi foci

Szerhij Rebrov percekre volt attól, hogy nagy bravúrral kezdjen ukrán kapitányként

Focke Strangmann / AFP
Focke Strangmann / AFP

Az első mérkőzésén irányította az ukrán labdarúgó-válogatott a Ferencváros korábbi vezetőedzője, Szerhij Rebrov, akit a napokban neveztik szövetségi kapitánynak. Csapata rögtön a 2024-es Európa-bajnokság házigazdájával, Németországgal találta szemben magát Brémában,

az ukránok pedig a hajráig 3-1-re vezettek, de végül 3-3-as döntetlent játszottak.

A hazai pályán játszó német csapat már a 6. percben vezetést szerzett, ám Cihankov már a 19. percben kiegyenlített, majd Rüdigerről pattant a kapujába a labda. A szünet előtt kiegyenlíthetett volna Németország, de Leroy Sané szabadrúgása után a labda a lécet találta el.

Egy komoly német védelmi hibát követett a harmadik ukrán gól (Cihankov volt ismét eredményes), ám 1-3-ról is vissza tudott a hazai csapat: Kai Havertz előbb szépített, majd kiharcolt egy büntetőt, amit Joshua Kimmich értékesített.

A németeknek ez volt a harmadik meccsük a vb óta, de ebből csak egyet tudtak megnyerni, Perut győzték le. Ukrajna egy Anglia elleni vereséggel kezdte az Eb-selejtezőt, most ikszelt, legközelebb pedig Észak-Macedóniával játszik a selejtezőben.

Németországnak ez volt az 1000. válogatott meccse, ezen 578 győzelem mellett már 208 döntetlen és 214 vereség a mérlege.

Olvasói sztorik