Nemzetközi foci

Mbappé Messiről: Franciaországban nem kapta meg a tiszteletet, amit megérdemel

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Idén nyárra is megkaptuk a Kylian Mbappé-sagát, a PSG világbajnok és vb-ezüstérmes támadója bejelentette, hogy a következő lesz az utolsó idénye a csapatnál, mivel nem kívánja lehívni a plusz egy évről szóló opciót.

Mbappé az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában több témát is kifejtett, dicsérte például a Romát és a Fiorentinát, amelyek döntőt játszhattak az Európa Ligában és a Konferencia Ligában. Bár mindkét csapat kikapott a fináléban, Mbappé szerint megmutatták, hogy nem kell PSG- vagy Manchester City-szintű költségvetés ahhoz, hogy egy klub messzire jusson a nemzetközi porondon.

Szóba került a BL-döntő is, amelyet épp a Manchester City nyert meg története során először.

„Milan-szurkolóként nehéz jókat mondani az Interről, de el kell ismerni, hogy jól felkészültek, és megnehezítették a City dolgát. Nüanszokon múlt a döntő, és az Inter elégedett lehet a mutatott játékával, ám ilyen a futball. A Citynek pedig jár a gratuláció”.

A Ligue 1 gólkirályi címét zsinórban ötödször begyűjtő Mbappét Lionel Messiről is kérdezték, aki két év után elhagyja Párizst, és az MLS-ben szereplő Inter Miamiban folytatja.

Nem igazán értem, miért könnyebbültek meg annyian, mikor kiderült, hogy távozik. Franciaországban nem kapta meg a tiszteletet, amit megérdemel

– mondta Mbappé Messiről, aki 32 bajnokin 16 gólt és ugyanennyi gólpasszt tett közösbe a PSG-nél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik