Nemzetközi foci

Szívműtétje után a Premier League-be is követi csapatát a rájátszás döntőjében összeesett védő

Adam Davy/PA Images via Getty Images)
Adam Davy/PA Images via Getty Images)

Szívműtétje után zöld utat kapott Tom Lockyer, a Premier League-be feljutó Luton Town hátvédje, hogy folytassa a pályafutását.

A 28 éves futballista a rájátszás döntőjének nyolcadik percében esett össze a pályán, nagyon sokat ápolták, majd oxigénmaszkkal a fején kórházba szállították. Lockyer csapatkapitánya volt az együttesnek és meghatározó személyisége, akinek rengeteget köszönhetett a Luton, így aztán mindenki aggódott érte a feljutás után is. Lockyer azóta átesett egy szívműtéten, az orvosok szerint pedig alkalmas arra, hogy folytassa az élsportot.

„Azért estem át az operáción, hogy ez ne történjen meg újra. Furcsa volt, épp visszafelé futottam, amikor hirtelen elgyengültek a lábaim. Emlékszem, hogy elestem és Chris Phillips fizioterapeuta fölém hajolva mondja, hogy lecserélnek. Ellenkeztem, de csak kisvártatva fogtam föl, hogy a földön fekszem. Zokogni kezdtem a földön, a könnyek nem akartak fogyni. A nézőknek biztosan sokkal rosszabb volt, mert én magam egyáltalán nem éreztem, hogy veszélyben lennék.

Nincs semmi érdemi oka a történteknek, de teljesen zöld utat kaptam a folytatásra. Ez van, már szeretnék tovább lépni.

– idézte a BBC a csapatkapitányt.

Lockyer szavaival összecseng egyébként az orvosok véleménye is, ugyanis nem tudták megmondani, mi okozta, hogy hevesebben vert a focista szíve. A biztonsági okokból történő műtéttel azonban teljes biztonságban folytathatja a kalandot Lockyer, aki életében először léphet pályára a Premier League-ben a következő szezonban.

Kapcsolódó
„A nyáron visszavonulok, ennyi” – erre még senki sem volt képes az angol futballban
Pelly Ruddock Mpanzu történelmet írt a PL legkisebb klubjának kulcsembereként.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik