Nemzetközi foci

„A testvéremet három percre, a lányomat örökre elveszítettem, ezt érte nyertem”

Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Az Európa Liga budapesti döntőjében 1-1-es döntetlent játszott egymással az AS Roma és a Sevilla, végül a spanyol csapat tizenegyespárbajban hódította el a trófeát.

Természetesen óriási volt a Sevilla játékosainak az öröme, a Spanyolországba trófeával hazatérő hősöket rengeteg ember várta. Arra azonban kevesen lehettek felkészülve, hogy Nemanja Gudelj megindító beszédet mond majd.

A 31 éves szerb középpályás pokoli hónapokon van túl, ugyanis márciusban az öccse szívrohamot kapott. Dragisa Gudelj a Cordoba hátvédje, aki a Racing Ferrol elleni találkozón esett össze, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük őt. Az EL-döntő előtti napokban újabb dráma rázta meg a családot, Nemanja Gudelj és felesége elveszítette öthónapos babáját. Ezek után Gudelj egészen az utolsó percig pályán volt a finálén, a 128. percben cserélte csak le José Luis Mendilibar vezetőedző.

Életem legnehezebb éve a mostani, a testvéremet három percre, a lányomat örökre elveszítettem. Nem volt egy másodperc sem, hogy ne kaptam volna támogatást tőletek. Talpra fogok állni, ezt értetek és a lányomért nyertem

– mondta Gudelj, majd elsírta magát.

Miközben Ivan Rakitic egy puszival próbálta támogatni a csapattársát, a rajongók pedig azonnal Gudelj nevét kezdték skandálni.

A Sevillának már csak egy mérkőzése van a bajnokságból, de mivel EL-győztes, a következő szezonban biztosan indul a Bajnokok Ligájában, ezért tét nélkül léphet pályára a Real Sociedad vendégeként.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik