Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik pénzbüntetést kaphat egy interjú miatt

Oliver Hardt/Getty Images
Oliver Hardt/Getty Images

Szoboszlai Dominikkel a napokban jelent meg egy interjú az Indexen, amiben a futballista a jövőjéről beszélt, és amiben azt pedzegette, hogyha lenne esélye Európa legjobb csapataiba szerződni, akkor vajon nemet kellene mondania?

„Nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen fantasztikus klubban játszhatok. Azt viszont nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszatekintenem a karrieremre, nem hoztam ki belőle a legtöbbet” – nyilatkozta.

A Kicker cikke szerint nem aratott osztatlan sikert ez a kijelentés a lipcsei klubházon belül, Marco Rosének és Max Eberlének, a vezetőedzőnek és a sportigazgatónak sem tetszett, szerintük semmi szükség nem volt erre a kupadöntő előtt. A német lap szerint a magyar játékosnak jelenése is volt a főnökei előtt, és „komoly pénzbüntetést” is kaphat.

Szoboszlai Dominik egyébként már korábban is sejtelmesen nyilatkozott, amikor a jövőjéről faggatták, azt felelte, majd a nyáron minden kiderült. A hírek szerint az angol bajnokságban Bajnokok Ligája-indulást érő helyen záró Newcastle United csábítja kitartóan és kifizetnék érte a 70 millió eurós kivásárlási árat. A magyar válogatott csapatkapitányának szerződése egyébként 2026-ig szól.

A Lipcsére már csak egy mérkőzés vár a szezonban, a szombati, Frankfurt elleni Német Kupa-döntő.

Olvasói sztorik