Nemzetközi foci

Szoboszlai: Leültünk és kimondta, nem olyan típusú játékos vagyok, akire szüksége van

Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images
Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Edzőváltás nélkül biztosan nem játszott volna sokat az RB Leipzigben Szoboszlai Dominik, derült ki az Indexnek adott interjújából.

A magyar válogatott középpályása sok kérdést érintett a beszélgetés során, a feladásokról, hogy profi sportoló legyen, a barátságokról, amiket különböző csapataiban szerzett – beleértve a Schäfer Andrással kötöttet is. Talán a legizgalmasabb kérdés mégis az volt, mi történt Szoboszlai és Domenico Tedesco között, aki látványosan mellőzte a válogatott csapatkapitányát.

Volt pár beszélgetésünk, leültünk és őszintén elmondtuk a véleményünket. Elmondtam, hogy 21 éves vagyok, és szeretnék minél többet játszani. Ha nem az a típusú játékos vagyok, akire szüksége van, akkor mondja ki. Kimondta, hogy nem az vagyok. A posztomon négyen voltunk, számára én voltam a negyedik. Ekkor jött az edzőváltás, érkezett Marco Rose. Ő viszont ismert gyerekkorom óta, és nem túlzás, jó viszonyt is ápolunk egymással

– mondta Szoboszlai, aki szerint nagy előny volt, hogy az új edző bízott benne a kezdetektől.

Ezután szóba kerültek azok az edzők, akikkel szívesen dolgozna egyszer Szoboszlai Dominik, de kedvencet nem akart választani, nehogy rásüssék, egy átigazolásra akar utalni. Ezzel kapcsolatban egyébként is sziklaszilárd elképzelései vannak.

„Az egész eddigi karrieremet tudatosan építettük fel, mindig időben meglépve az újabb szintet, de sosem akkorát, amit túl rizikós lenne megugorni. Magasról nagyobbat lehet zuhanni, és az is ritka, hogy valakinek egy lehetősége adódjon a futball legmagasabb szintjén, nemhogy kettő. Ha van érdeklődés, megfontolom, nem azért, mert ne lenne jó sorom Lipcsében, hanem azért, mert mindig is érdekeltek a kihívások.

A mérleg egyik serpenyőjében egy jó Leipzig van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, és olyan társakkal, akik befogadtak és szintén hisznek bennem. Ennél egyetlen futballista sem vágyhat többre. Ez egy egészen extra helyzet.

Ugyanakkor a másik oldalon ott van az a kérdés, ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus!”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik