Nemzetközi foci

Egy emberként álltak ki a Real-játékosok Vinícius Jr. mellett, a közönség állva tapsolta a támadót

Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images
Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

A Real Madrid labdarúgócsapata a spanyol bajnokság 36. fordulójában otthon győzte le 2-1-re a Rayo Vallecanót, a győztes gólt Rodrygo szerezte a 89. percben.

A meccs előtt a Real játékosai Vinícius Jr.-os mezben, összekapaszkodva szolidarítottak csapattársukkal, aki az egész szezon során rasszista támadások célpontja volt, és akit az előző fordulóban Valenciában is gyaláztak. A brazil támadó kihagyta a meccset, de ott volt a lelátón, a 20. percnél (a mezszámára utalva) pedig felállva tapsolta őt a Santiago Bernaéu közönsége.

Viníciustól a La Liga elnöke, Javier Tebas is bocsánatot kért korábbi kijelentései miatt. A ligaelnök azt mondta, nem kéne a játékosnak felülnie a provokációnak, amivel csak rontott a helyzeten, számos gyűlölködő kommentet kapott a brazil.

Egyáltalán nem mondtam, hogy támadni kell Viníciust, de ha bárki így értette, akkor elnézést kell kérjek

mondta az ESPN-nek Tebas.

A jövő szerdai, budapesti Európa Liga-döntőre készülő Sevilla FC 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó Elche otthonában. Az európai kupaszereplést jelentő hetedik helyre hajtó vendégek a tizedik percben Erik Lamela góljával vezetést szereztek, de nyolc perccel később Pape Gueye kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. A biztos kieső hazaiak részéről Tete Morente egyenlített a 25. percben.

La Liga, 36. forduló

Elche-Sevilla 1-1 (1-1)
Villarreal-Cádiz (2-0 (2-0)
Real Madrid-Rayo Vallecano 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik