Élő Nemzetközi foci

Kettős győzelemmel BL-döntős az Inter

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP
Az Inter 3-0-s összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába, miután a múlt heti kétgólos győzelem után pályaválasztóként 1-0-ra verte a városi rivális AC Milant.

Óriási lendülettel kezdte a mérkőzést mindkét csapat, néhány les és pár távoli lövés mellett a legnagyobb helyzetet a Milan hagyta ki, Brahim Díaz ziccerét Onana kapus hatalmas bravúrral védte.

A negyedórányi őrületet tíz perc nyugalom követte, mindkét csapat rendezte a sorait, hogy aztán felváltva alakítsa ki a helyzeteit.

A Milan-hívők imába foglalhatták volna Rafael Leao nevét, akinek visszatérését megváltóként várták, és aki kidolgozott és kihagyott egy nagy lehetőséget.

A félidőt mégis az Inter zárhatta volna előnnyel: Calhanoglu szabadrúgását Dzeko csúsztatta meg, de Maignan óriási reflexszel védett.

A második félidőt egy kis rugdosódás vezette be, mindkét csapat keménykedett, de Turpin játékvezető nem látott okot, hogy megszórja lapokkal a játékosokat. Az Inter védelme nagyszerűen teljesített, a gólkényszerben lévő ellenfél a 16-ost is alig bírta megközelíteni.

Simone Inzaghi a 66. percben becserélte Gosenst és Lukakut, akik nyolc perccel később főszereplővé váltak. Ketten egymást zavarták a Milan 16-osán belül, végül Lukaku eszmélt, kiugratta Lautaro Martínezt, aki nem hibázott (1-0).

Az összesítésbeli háromgólos hátrányt pedig már megnyugtató maradt, a hajrában már csak a sípcsontvédők zörögtek és nem a hálók, az Inter 3-0-val jutott be a fináléba, és várja ellenfelét, a Manchester Cityt vagy a Real Madridot.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Internazionale (olasz) – Milan (olasz) 1-0 (0-0)
Milánó, San Siro
v.: Turpin (franca)
Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan (Brozovic, 44.), Dimarco (Gosens, 66.) – Lautaro Martínez (Correa, 84.), Dzeko (Lukaku, 66.)
Milan: Maignan – Calabria, Thiaw (Kalulu, 64.), Tomori, Theo Hernandez – Tonali, Krunic – Messias (Saelemakers, 76.), B. Díaz (Origi, 76.), Leao – Giroud
gól: Lautaro Martinez (74.)
Összesítésben: 3-0

Kettős csere

Ezek már megkésett próbálkozások a Milannál: Messias és Brahim Díaz le, Saelemakers és Origi be.

1-0 Lautaro Martínez

Ez a párharc minden bizonnyal eldőlt: Lautaro Martinez, Gosens és Lukaku nagyon zavarták egymást a 16-oson belül, végül Martinez került lövőhelyzetbe, és betalált (1-0).

Milan-csere

Cserélt a Milan, Thiaw helyére Kalulu érkezett.

Stabil Inter

Rendkívül jól áll az Inter védelme, az ellenfél hiába támadna, nincs területe és lehetősége. Még fél óra…

Hopp, egy sárga

Thiaw nem engedte kilépni Martínezt, sárga lapot kapott.

Nyugodt a bíró...

… pedig két perc alatt akadt utánrúgás, talpalás és taposás, de egyik sem ért lapot.

Úristen, mi maradt ki!

Itt a válasz, egy keményen középre lőtt szabadrúgást Dzeko csúsztatott meg, Maignan félelmetes reflexszel védett.

A második Milan-ziccer is kimaradt

Na, itt lehetett volna a portugál csoda! Rafael Leao megindult a balszélen, szép csellel ütemelőnybe került, de az ötös sarkától ellőtte a labdát a bal kapufa előtt.

Egy kis pitty-putty

Theo Hernandez a felezővonalnál eltalálta a bevetődő Dumfries fejét. Hogy előbbi emelte magasra a lábát vagy utóbbi hajolt mélyre? Turpin bíró Inter-szabadrúgást ítélt, de lapot nem adott. Salamoni döntés.

Mezőnymunka

Az első negyedóra rohanása óta kicsit lenyugodtak a felek, mezőnyjáték folyik, helyzetek nélkül.

Újabb les

A másik oldalon is kimaradt egy ziccer (Barella helyzetét Maignan váédte9, de Dzeko lesről indult, szóval onnantól felesleges volt minden…

Az első ziccer kimaradt

Miközben Barella a földön fetrengett, a bíró továbbot intett, Tonali megharcolt a labdáért, az alapvonatól tökéletesen centerezett, ám Brahim Díaz közeli ziccerét Onana balra vetődve magabiztosan védte.

Újabb lövés

Újabb távoli kísérlet, ezúttal a hazaiak részéről Barella veszélyeztetett, de ez a labda is magasan a kapu fölé szállt.

Olvasói sztorik