Élő Nemzetközi foci

Három perc alatt duplázott az Inter, előnybe került a BL-elődöntőben

Mattia Ozbot - Inter/Inter via Getty Images
Mattia Ozbot - Inter/Inter via Getty Images

Az Internazionale szerda este 2-0-ra legyőzte a Bajnokok Ligája elődöntőjében az AC Milan csapatát.

A legnagyobb kérdés a hazai csapat kezdőjében volt, ugyanis Rafael Leaót már a 11. percben le kellett cserélni a Lazio elleni bajnokin. Sajnos a sérülése nem jött rendbe, így ő a kispadra sem ülhet le ezen a mérkőzésen. Felfokozott állapotban kezdődött a mérkőzés, a nézők is óriási hangulatot teremtettek, majd a csapatok is egymásnak estek. Az őrült rohanásból jobban jött ki az Inter, ugyanis legelső lehetőségét azonnal gólra váltotta, amikor Edin Dzeko egy szögletből érkező labdát belsőzött a kapuba.

A bekapott góltól rárontott riválisára a Milan, de rajta vesztett. Dimarco iramodott meg a szélen, a középre gurított labdáját elengedte Lautaro Martínez, ami így Mhitarjanhoz került. Az örmény támadó betolta a labdát a tizenhatoson belülre, majd a kapuba lőtt.

Folytatódott a Milan-hajsza a gólért, de ez olyannyira nem sikerült, hogy az első félidőben kaput sem talált az együttes. Az ellentámadásból viszont rendre veszélyes volt az Inter. Hakan Calhanoglu bődületesen nagy kapufát lőtt, a kipattanóból Mhitarjan próbálkozott egy lövéssel.

Hivatalosan ugyan nem számít kaput találó lövésnek, de térfélcsere után Tonali lapos lövése a kapufáról jött ki, sőt az ő passzából Messias előtt is remek lehetőség adódott, de egyszerűen képtelen volt kapura veszélyesen játszani a Milan. A csereként beálló Pobega középre érkező lapos lövésének hála legalább a 92. percben összejött egy kaput eltaláló lövés.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

AC Milan – Internazionale 0-2 (0-2)
Milánó, Stadio Giuseppe Meazza
v.: Jesús Gil Manzano (spanyol)
AC Milan: Maignan – Calabria (Kalulu – 82.), Kjaer (Thiaw – 59.), Tomori, Th. Hernández – Tonali, Krunic, Bennacer (Messias – 18.) – Saelemaekers (Origi – 59.), B. Díaz (Pobega – 82.), Giroud.
Internazionale: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu (Gagliardini – 78.), Mhitarjan (Brozovic – 62.), Dimarco (De Vrij – 70.) – Martínez (Correa – 78.), Dzeko (Lukaku – 70.).
gól: Dzeko (8.), Mhitarjan (11.)
sárga lap: Krunic (45.), Tomori (64.) ill. Mhitarjan (45.),

Elindultunk!

A hangzavar óriási, felfokozott állapotban vannak a szurkolók. Dumfriest azonnal fel is rúgta Theo Hernández.

Negyedjére meccsel a két milánói klub a szezonban

A bajnokságban először a Milan nyert 3-2-re, majd tavasszal az Inter 1-0-val vágott vissza. Az Olasz Szuperkupában alakult ki a legnagyobb különbség, akkor az Internazionale 3-0-ra győzött. A Milan tehát ma este „egyenlíthet”.

Pioli nem számíthat Leaóra

Az utolsó pillanatig kivárt a Milan edzője, de a portugál támadó nem tudott még a kispadra sem leülni. A szakember a találkozóval kapcsolatban elmondta, a bajnoksággal ellentétben a BL-ben nem voltak hullámvölgyeik, rendkívül motivált a csapat, amely most szeretné megtenni az utolsó lépést és bejutni a fináléba.

„Ez nem egy derbi lesz, hanem a derbi"

– így jellemezte az első elődöntőt az Inter edzője, Simone Inzaghi.

Az olasz szakember arról is beszélt, hogy ebben az idényben már nyertek és veszítettek is a városi riválissal szemben, mostanra mindkét fél tudja, hogyan játszik a másik.

Okosan és szívvel kell játszanunk, utóbbival kapcsolatban nincsenek kétségeim. A játékosoknak mindent ki kell adniuk magukból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik