Nemzetközi foci

A szlovák bíróvezér szerint is tizenegyest kellett volna kapnia a DAC-nak a Slovan ellen

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Alighanem bajnoki címet eldöntő rangadót veszített hazai pályán a Dunaszerdahely a Slovan Bratislava ellen. Bár korán vezetett a DAC, végül 3-2-re kikapott, a pozsonyiak a győztes gólt a 95. percben szerezték tizenegyesből, így két fordulóval a szezon vége előtt öt pontra növelték az előnyüket.

Érhetően csalódottan és feldúltan értékeltek a dunaszerdahelyi csapat részéről, a csapatkapitány, Kalmár Zsolt például azt mondta, amíg nem változtat a szövetség, addig a DAC nem lehet szlovák bajnok. De a vezetőedző, Adrian Gul’a is kritikus hangot ütött meg a lefújás után.

A csakfoci.hu vette észre, hogy a szlovák szövetség játékvezetői bizottságának vezetője, Marián Ružbarský a sportsky.sk-nak véleményezte a találkozó kritikus eseteit. Szerinte is meg kellett volna kapnia 1-1-es állásnál egy tizenegyest a hazai csapatnak egy kezezés után (öt percig VAR-oztak, miután Filip Glova továbbot intett), ugyanakkor meglátása szerint egy gólt elvettek a meccs elején a vendégektől, amikor Vernon De Marco kezét érte a labda, onnan pattant a gólszerző Malik Abubakari elé, de itt a videobírós rendszert is elővette, szerinte ugyanis nem kellett volna közbelépni.

A játékvezetőnek két komoly hibája volt a mérkőzésen, mindkét oldalon egy-egy. Úgyhogy összességében nem nyújtott jó teljesítményt

– mondta Ružbarský, aki szerint a VAR a második esetben jól tette, hogy jelzett a játékvezetőnek, Glova azonban hibázott, amikor a visszanézés után sem ítélte meg a jogos büntetőt a Dunaszerdahelynek.

A meccs összefoglalója:

A meccs a vitatott játékvezetői ítéletek miatt a botrányos utolsó percekről is emlékezetes marad, a győztes gólt szerző Vladimir Weiss ugyanis (akit két sárgával aztán ki is állítottak) a hazai közönséget és a DAC játékosait is hergelte, a biztonságiaknak is a pályára kellett szaladniuk, hogy ne szabaduljanak el teljesen az indulatok.

Ha már játékvezetői tévedések: márciusban Martin Dohált azzal vádolták meg, hogy a Besztercebánya elleni mérkőzésen a DAC-nak kedvezett az ítéleteivel, amiért hat meccsre eltiltották. Kalmár a már említett nyilatkozatában megjegyezte, kíváncsian várják, Filip Glova mennyit kap a vasárnapi tévedései miatt.

Kapcsolódó
„A DAC-stadion az a hely, ahol biztosan nem kell félned attól, hogy megmutasd, magyar vagy”
A dunaszerdahelyi futballcsapat története legnagyobb mérkőzésére készült, az ősi ellenfél Slovan Bratislava elleni rangadón kerülhetett volna nagyon közel a szlovák bajnoki aranyéremhez. Mesélhetetlen atmoszféra, kisebbség és többség vetélkedése, provokáció és botrány.
Olvasói sztorik