Nemzetközi foci

Ez igazán fájhat: 95. percben kapott góllal veszített a DAC a Slovan ellen

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A szlovák bajnokságban szereplő Dunaszerdahely ugyan korán vezetett, végül 3-2-re kikapott a Slovan Bratislavától hazai pályán. A DAC így ötpontos hátrányba került két fordulóval a szezon vége előtt.

Hamar, már az 5. percben vezetett a DAC, Kalmár Zsolt passza után Krstovic talált a kapuba. A Slovan, ha nem is azonnal, de viszonylag gyorsan a kapuba talált, ám hiába ünnepeltek a pozsonyiak, videobíróval visszanézték az esetet, és bár le volt szorítva az egyik vendégjátékos karja, arról pattant tovább a labda, így Abubakari találatát érvénytelenítették. Nem úszta meg azonban kapott gól nélkül a szünetig a DAC, Lovat egyenlített a 41. percben.

Mohos Márton / 24.hu

 

A második félidőben a Slovan dolgozott ki nagyobb lehetőségeket, Cavric még a kapufát is eltalálta. Ezután ismét VAR-ozni kellett, mert egy pozsonyi védő kezezett a tizenhatoson belül, de alighanem úgy ítélték meg, lökték hátulról, így nem lett tizenegyes a helyzetből. Öt percig vizsgálódott a videobíró, majd a játékvezető, Filip Glova.

Mohos Márton / 24.hu

A 74. percben góllá érett a Slovan mezőnyfölénye, de a hajrára a DAC került mezőnyfölénybe, Kalmár szöglete után pedig Ramadan fejelt a pozsonyi kapuba. De még ezzel sem volt vége a meccsnek, a 91. percben ugyanis Kácer kezében akadt el a labda, így tizenegyeshez jutottak a pozsonyiak. Petras kapus kiment a kispadhoz a kapusedzőhöz, majd táncolt kicsit az oldalvonalon, de a csereként beállt Weiss higgadtan a kapuba gurított.

A vége nem volt szép, a gólszerző a mezét levéve ünnepelt, amivel még nem lett volna gond, de aztán mutogatott a hazai drukkereknek és a rivális csapatnak is, amiből lökdösődés lett, többen is a pályára mentek a kispadoktól, sőt még a rendőrök is bevonultak rendet tenni. Percekig tartott, míg folytatni lehetett a meccset (Weisst ki is állították), de aztán a Slovan kapuja előtt is tömegjelenet alakult ki. A 101. percben fújták le a mérkőzést.

Fortuna Liga, felsőház, 8. forduló

DAC-Slovan Bratislava 2-3 (1-1)

gólszerzők: Krstovic (5.), Ramadan (80.), illetve Lovat (42.), Green (74.), Weiss (95., 11-esből)

Olvasói sztorik