Nemzetközi foci

„A meccset eldöntő játékosnak pályán se kellett volna lennie” – magyarázatot kér a Tottenham edzője

Michael Regan/Getty Images
Michael Regan/Getty Images

A Liverpool a hosszabbításban szerzett góllal győzött 4-3-ra a Tottenham ellen a Premier League 34. fordulójában.

Izgalmasan alakult a találkozó, ugyanis a Liverpool hamar elhúzott 3-0-ra, ám a második félidőben a Spurs egalizált. A harmadik londoni gólra viszont másfél perc alatt jött Diogo Jota, elcsaklizott egy rossz passzt és kilőtte a hosszú alsó sarkot. A Tottenham vezetőedzőjét, Ryan Masont azonban nem is ez bosszantotta igazán, hanem az, hogy mit keresett még a pályán a portugál csatár.

Jota ugyanis a 81. percben megúszott egy piros lapot. Oliver Skipp ugrott elé, hogy elfejelje a labdát, Jota pedig elkésett és a szeme környékén találta fejbe a Spurs játékosát. Egy ilyen belépő önmagában is veszélyes, még akkor is, ha labdát ér a játékos.

Mindenki meglepetésére Jota csak sárga lapot kapott, a végén pedig ma már tudjuk, hogy volt ennek jelentősége.

„Valószínűleg a legegyértelműbb piros lap, amit a focipályán láthat az ember. Szeretném, ha elmagyaráznák, ez miért nem volt kiállítás, szeretném megérteni a döntés logikáját.

Megértem, hogy a játékvezetőknek nehéz dolguk van, de ha a stoplid fej magasságában van, összeütközik egy fejjel, vérző sebet ejt, akkor szerintem minden adott a piros laphoz. Főleg egy tapasztalt játékvezetővel a VAR-szobában. Veszélyeztette az ellenfelét, Skipp fejét össze kellett varrni, Jota pedig eldöntötte a meccset, pedig pályán sem lehetett volna már eddigre

– mondta a lefújást követően Mason.

Bizonyára kivizsgálja az esetet a liga játékvezetői testülete, a szezonban már előfordultak hibák miatti eltiltások. Februárban John Brooksot pihentették, mert rosszul húzta be a lest a VAR-szobában, ahogyan Lee Masont is, aki pont hogy nem vett észre egy lest az Arsenal kárára.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik