Nemzetközi foci

Mourinho: A Juventusnál elvesztett örömét Dybala nálunk megtalálta

Az Európa Liga negyeddöntőinek csütörtöki visszavágóján az AS Roma nehéz helyzetbe került a Feyenoord ellen, hiszen az odavágót a holland csapat nyerte 1–0-ra. Ráadásul miután a második mérkőzés 0-0-ás első félideje után Spinazzola vezetést szerzett a hazaiaknak (60. perc), a 80. percben Igor Paixao egalizált, ezzel már-már elődöntősnek érezhette magát a Feyenoord.

A Roma percekre állt a kieséstől, aztán milyen az élet, a  találkozó előtt még kérdéses játékú Paolo Dybala – akit a 71. percben Zalewski helyett vezényelt pályára José Mourinho – a 89. percben betalált, ezzel hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban aztán a Roma kihasználta a lélektani előnyt, előbb El Shaarawy (101.), majd Lorenzo Pellegrini (109.) is betalált (4-1).

Így José  Mourinho bevitte csapatát a legjobb négy közé, és a 2022-es Konferencia Liga győzelme után – a tiranai döntőben pont a Feyenoordot verte 1-0-ra –esély maradt újra kupát nyernie.

„Lehet van, akinek más a véleménye, de szerintem a csapat nagyon jól játszott. A találkozó előtt a Dybalával kapcsolatos kétségek – játsszhat, vagy a sérülése miatt nem léphet pályára –, nem segítettek nekünk. Nehéz meccs volt, amelyben hiába futballoztunk fölényben, a Feyenoord bizonyította, kiváló ellenfél. De a bátor és intelligens fiaim nagyszerű játékot mutattak.

Paolo Dybala utolsó Juve-évében elvesztette az örömöt, és nálunk újra megtalálta. Nálunk talált egy közönséget, amely szereti őt, és megfelelő pozíciót a pályán. Ma szabadon játszhatott, hagytam, hogy próbálkozzon, és végül ahol végül pont az argentin játékmesterem 89. percben szerzett góljával mentettük a meccset hosszabbításra

– értékelt José Mourinho a gazetta.it oldalon. Dybala ezt a szabadságot gólja mellett azzal hálálta meg, hogy 49 percnyi játék alatt

  • 38-szor ért labdába, összességében 0.31xG-értékű helyzetekből 6 kapuralövéssel próbálkozott,
  • ebből 3-szor el is találta a kaput,
  • 3 helyzetet teremtett.

Az AS Roma a Ferencvárost kiejtő a Bayer Leverkusennel találkozik az elődöntőben. A Konferencia Ligában az AZ Alkmaar színeiben Kerkez Milos szintén elődöntős, miután a magyar válogatott szárnyvédő hathatós közreműködésével kiejtették a belga Anderlechtet.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók

Sevilla (spanyol) – Manchester United (angol) 3-0 (1-0)
gól: en-Nesziri (8., 81.), Badé (47.)
továbbjutott: a Sevilla, 5-2-vel.

 

Sporting (portugál) – Juventus (olasz) 1-1 (1-1)
gól: Edwards (20., 11-esből), illetve Rabiot (9.)
továbbjutott: a Juventus 2-1-gyel.

 

Union Saint-Gilloise (belga) – Bayer Leverkusen (német) 1-4
gól: Terho (64.), illetve Diaby (2.), Bakker (37.), Frimpong (60.), Hlozek (79.)
továbbjutott: a Leverkusen 5-2-vel.

 

AS Roma (olasz) – Feyenoord (holland) 4-1 (0-0, 2-1, 3-1) – hosszabbítás után
gól: Spinazzola (60.), Dybala (89.), el-Shaarawy (101.), Pellegrini (109.), illetve Igor Paixao (80.)
továbbjutott: az AS Roma 4-2-vel.

Olvasói sztorik