Nemzetközi foci

Visszakozott a Chelsea edzőjelöltje

Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Graham Potter menesztése után a Chelsea a játékosként klublegendának számító Frank Lampardot nevezte ki, de már akkor kiderült, hogy a korábbi kiváló középpályás csak az év végéig viszi a csapatot.

Egyszóval a londoniak vezetősége ismét edző után néz, és az egyik legesélyesebb jelölt az a Julian Nagelsmann volt, akit úgy küldtek el a Bayern Münchentől, hogy a csapatnak esélye volt a triplázásra (azóta a bajorok Thomas Tuchellel a BL-ből és a német kupából is kiestek, igaz, a Bundesligában megelőzték a Borussia Dortmundot).

A 35 éves Nagelsmann az internetes pletykák szerint úgy döntött, kiszáll a Chelsea kispadjáért folyó versenyből. Az átigazolási hírekkel kapcsolatban többnyire jólértesült Fabrizio Romano szerint Nagelsmann döntése végleges. A Sky Sports úgy tudja a Chelsea döntéshozóit megosztotta a német edző, ugyanakkor azt is olvasni lehetett, hogy maga Nagelsmann köszönte meg a lehetőséget, mert az utóbbi időben olyan alapvető problémákat tapasztalt a klubnál, amelyek nem illenek a stílusához.

A hírek szerint hárman maradtak versenyben:

  • Mauricio Pochettino, aki legutóbb a PSG-nél dolgozott, de irányította már a Southamptont és a Tottenhamet is korábban,
  • Vincent Kompany, aki az élvonalba juttatta a Burnley-t,
  • illetve egy meg nem nevezett edző, akit a Chelsea-nél elismernek és nagyra tartanak.
Olvasói sztorik