Nemzetközi foci bajnokok ligája

32 éve nem kezdett ilyen gyengén Bayern edző, mint most Tuchel

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

Háromgólos előnyt kellett volna ledolgoznia a Bayern Münchennek, ám még nyernie sem sikerült a Manchester City elleni visszavágón, így az angol csapat 4-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.

A Bayern edzője, Thomas Tuchel végig nagyon szenvedélyesen követte az eseményeket az oldalvonal mellett, de időnként túlzottan vehemens volt, és két sárga lapot is kapott, úgyhogy a meccs hajrájában fel kellett vonulnia a lelátóra.

Tuchel a találkozó után úgy értékelt, két dolog nem ütötte meg a negyeddöntő nívóját: a pálya talaja és a játékvezetés. 

„A játékvezető 6-os osztályzatot érdemelt volna” – kritizálta Tuchel a francia Clement Turpint, aki mindkét csapatnak befújt egy-egy büntetőt. Némi magyarázat Tuchel mondatához: Németországban az iskolában az 1-es a legjobb osztályzat, a 6-os pedig a legrosszabb.

Érdekes lenne megkérdezni a Bayern-szurkolókat, mennyire érzik jó döntésnek az edzőváltást, a Julian Nagelsmann helyére érkező Tuchel ugyanis az első hat meccséből csak kettőt nyert meg. Az Opta statisztikája alapján ilyen gyengén utoljára a dán Sören Lerby kezdett a klubnál – még 1991-ben. Lerby végül mindössze 17 meccsen irányította a csapatot.

Tuchelnek ennél talán jobbak a kilátásai, de tény, Nagelsmann távozásakor még három sorozatban is állt a Bayern, amely azóta kizúgott a német kupából, valamint a BL-ből, igaz, a bajnokságot még vezeti két pont előnnyel a Dortmund előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik