Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Bayern nagyon messze volt a csodától, összejött a milánói derbi a döntőért

CHRISTOF STACHE / AFP
CHRISTOF STACHE / AFP

Münchenben és Milánóban is döntetlen született a BL-negyeddöntők visszavágóin, így a Manchester City és az Inter jutott be a négy közé.

Csodára készült a Manchesterben háromgólos hátrányt összeszedő Bayern, amely az első negyedórában nagyon intenzíven szabadult rá a Cityre, a labdavesztések után villámgyorsan visszatámadtak a bajorok, de nagy riadalmat nem okoztak így sem a labdabiztos vendégjátékosoknak.

Sané aztán tehetett volna róla, hogy kissé kényelmetlenebbül érezzék magát a City-focisták, de ziccerben a bal kapufa mellé gurított. Aztán az első meccs egyik tragikus hőse, Upamecano sodorta megint bajba magát, illetve csapatát, a kapura törő Haalanddal szabálytalankodott, így villant a piros számára, de mivel a norvég óriás lesről indult, így a bíró visszavonta a piros lapot.

A következő fontos jelenetnél is Upamecano és Haaland volt a két főszereplő, és a francia védő ezt is megúszta, Gündogan lövésénél ugyanis a karját érte a labda,

ám a megítélt büntetőt Haaland izomból fölé vágta. Ez volt az első büntető, amit a City játékosaként Haaland elhibázott.

A félidő végén még akadt egy sansz a Bayern előtt: Musiala megcsúszott, mikor lövésre készült, de így is beadta a labdát, Coman lövése azonban a csapattársáról, Choupo-Motingról pattant le.

A City nem akart semmi extrát, csak a saját szájíze szerint menedzselni a pályán történteket, előfordult, hogy De Bruyne a félpályáról adta haza a labdát, máskor meg Grealish a 16-osnál fordult vissza, pedig kecsegtető helyről lőhetett volna.

A második félidőben egy veszélyes Bayern-beadás után Stones bikázta előre a labdát, majd De Bruyne játszotta meg Haalandot, Upamecano pedig hozta az ebben a párharcban látott formáját, mert a pocsék állapotban lévő talajon elcsúszott, Haaland pedig innentől kezdve nyeregben volt, és ki is használta a ziccert.

A Bayern becsületből ment előre úgy is, hogy összesítésben négygólos hátrányban volt, és egy lesgól után végül egy érvényes is összejött, Kimmich egy kezezés miatt megítélt tizenegyesből emelt a kapu közepébe.

A City zsinórban harmadszor jutott a négy közé, az ellenfele a címvédő Real Madrid lesz.

Az Internek is elég volt az első meccsen felhalmozott előny

A Serie A-ban az elmúlt öt fordulóban csak egy pontot szerző Internazionale 2-0-ra nyert Lisszabonban, de kellően koncentráltann kezdte a visszavágót, és hamar előnybe került: az első meccsen fejesből eredményes Barella most egy remek visszacsel után szépen emelt a jobb felsőbe.

A Benfica a norvég Aursnes révén egyenlített a szünet előtt, de nem tudtak közelebb kerülni a vendégek a továbbjutáshoz, mert Dimarco beadását Lautaro Martínez a léc alá belsőzte a 65. percben. Egy másik interes argentin csatár, Correa is megvillant, két perccel azután, hogy beállt, hasonlóan szép gólt csavart, mint Barella. A Benfica kiszolgálta a Milánóba utazó szurkolóit, és meghajtotta a végét, így egy döntetlent végül összehozott, de az elődöntőbe az Inter jutott, amely készülhet a Milan elleni városi derbire.

Volt már ilyen a BL-ben: 2003-ban 0-0 és 1-1 volt két elődöntő eredménye, végül a Milan jutott a döntőbe idegenben lőtt góllal, mivel az 1-1-es meccsen az Inter volt a pályaválasztó.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Bayern München (német) – Manchester City (angol) 1-1 (0-0)
gól: Kimmich (83., 11-esből), illetve Haaland (57.)
továbbjutott: a Manchester City, 4-1-es összesítéssel.

 

Internazionale (olasz) – Benfica (portugál) 3-3 (1-1)
gól: Barella (14.), L. Martínez (65.), J. Correa (78.), illetve Aursnes (38.), Antonio Silva (86.), Musa (95.)
tj.: az Internazionale, 5-3-as összesítéssel.

Olvasói sztorik